Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Τι συνάντησα την πρώτη μέρα στην εκλογοκουζίνα της Ένωσης
10 ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΗ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΤΗΣ Ε.Σ.Χ.Θ. ΣΤΟ «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΧΑΝΤΜΠΟΛ»

Αγαπητοί φίλοι, αυτοκλήθηκα (ποιος να με καλέσει άλλωστε αφού και την αίτηση μου για συμμετοχή στις Επιτροπές της Ένωσης μου απέρριψαν) για να συμβάλω με τις γνώσεις και την εμπειρία μου (από το 1986 γαρ! !!) στην ανακαίνιση της εκλογοκουζίνας της κατ’ ευφημισμό «Ένωσης» των σωματείων χειροσφαίρισης της πόλης μας. Αν και ο χρόνος είναι ελάχιστος για κάτι παραπάνω από ένα βαψιματάκι (ουσιαστική θα ήταν μόνο μια κατεδάφιση με ανατίναξη), εντούτοις θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια, χωρίς να αναλώνομαι σε αβρότητες και φιλοφρονήσεις προς κάποιους, ώστε να προσδώσω σε αυτήν την «καντίνα με τα βρώμικα», την ακινητοποιημένη πάνω σε τσιμεντόλιθους εδώ και χρόνια, την όψη ενός αξιοπρεπούςς εστιατορίου έστω κι’ αν εγώ δεν έφαγα ποτέ εκεί, παίρνω όμως «πακέτο» όποτε περνάω αφού είμαι εθισμένος στο άθλημα και ας μου χαλάει το στομάχι.
Ας δούμε λοιπόν μαζί με τον νέο μάνατζερ Λαζαρίδη Σίμο, που ανέλαβε την ανακαίνιση, την κατάσταση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και να αποφασίσουμε τι πρέπει να πετάξουμε, τι να κρατήσουμε και τι να προσλάβουμε. Έλα Σίμο μαζί μου, πρόσεχε όμως γιατί γλυστράει εδώ μέσα.

Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΚΑΙ Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ

Να δούμε την αίθουσα σίτισης και την κουζίνα πρώτα. Πρώτον, η αίθουσα που θα γίνουν τα εγκαίνια είναι η αίθουσα (κάποιου) Τύπου στο Μίκρα3 που θα δυσκολέψει τόσο το σερβίρισμα όσο και την προβολή του καινούριου Μενού και την παρουσίαση του ανανεωμένου προσωπικού. Προτείνω να αλλάξεις Σίμο την ώρα και ορίσεις τα εγκαίνια (τις εκλογές) στην Αίθουσα Διαλέξεων του κεντρικού Γυμναστηρίου. Είναι φανερό πως περιμένουν ελάχιστο κόσμο και με τέτοια ηττοπαθή στάση το μαγαζί θα βάλει λουκέτο σύντομα. Εξάλλου στην πρόσκληση περιλαμβάνονται με αγγλική σχολαστικότητα (19:10-20:00) και οι χαιρετισμοί προσκεκλημένων, οι οποίοι θα γίνουν πιθανόν από το παράθυρο (όπως διεκπαιρεώνονται πολλά άλλα ζητήματα της Ε.Σ.Χ.Θ.). Μπορείτε αν επιμένετε, να σώσετε την κατάσταση βγάζοντας τις καρέκλες και βάζοντας πάγκους κατά μήκος των τοίχων ώστε να σερβίρετε τους όρθιους όπως στον «Γιατρό της πείνας» όπου συνεδριάζετε την Πρωτοχρονιά. Βεβαίως η πολύ μικρή απόσταση από την εκλογοκουζίνα είναι πλεονέκτημα καθώς οι αποφάσεις – πιάτα μπορούν να έρχονται ζεστά ίσως και μέσα από μια θυρίδα που θα ενώνει τους χώρους των γραφείων και της Συνέλευσης. Στην αίθουσα διαλέξεων, από την άλλη, θα χρειαστεί γοργοπόδαρο σέρβις. Το επιχείρημα τέλος ότι μια Συνέλευση πρέπει να γίνεται στο ενιαίο «Σπίτι του Χάντμπολ» είναι μεγάλη μ…… αφού αυτό κατάντησε η «Έπαυλη των Μεγάλων» (Π.Α.Ο.Κ. και Άρη) που έχουν όλες τις διαθέσιμες ώρες προπόνησης και η αίθουσα Τύπου κατάντησε το «δωμάτιο των ξένων ή της υπηρέτριας». Εγκαίνια λοιπόν Σίμο στην μεγάλη αίθουσα και όχι τσιγκουνιές. Στην επιθεώρηση των χώρων πάντως θα επανέλθω αρκετές φορές μέχρι τα εγκαίνια.

ΤΟ ΕΜΨΥΧΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Φέρτε μου τώρα να επιθεωρήσω το προσωπικό. Είναι το Α και το Ω για την επιτυχία του εγχειρήματος και πιστεύω πως θα βρω στην υπάρχουσα κατάσταση τη ρίζα της απαξίωσης του προϊόντος που σερβίρει η «Ένωση». Σύμφωνα με τις καταστάσεις Προσωπικού απασχολούνται, όπως βλέπω, εννέα άτομα διαφόρων ειδικοτήτων (και μια παρακόρη). Να με γαμ…. εάν μπορέσω να βρω έστω τέσσερεις μαζεμένους στις συνάξεις του μαγαζιού που συγκαλεί ο Διευθυντής Πετρίδης Γρηγόρης για να διαπιστώσει τις αιτίες για τα άδεια τραπέζια και το απωθητικό μενού. Τις ονομάζει δε πομπωδώς Διοικητικά Συμβούλια Εμ, να το πρόβλημα Λαζαρίδη. Δεν θα σου πω να τους διώξεις όλους αφού κάποιοι από αυτούς μαγειρεύουν , σερβίρουν , πλένουν (και σπάνε) πιάτα, μοιράζουν διαφημιστικά φυλλάδια και γενικά κρατάνε κάποιες ώρες ανοιχτό το μαγαζί (για να αερίζεται μάλλον καθώς ζέχνει).
Στην ταμειακή μηχανή πιστεύω πως πρέπει να κρατήσουμε τον υπάλληλο, τον Μουτσάρα Θεοδόση που και το σπίτι του διατηρεί νοικοκυρεμένο (τον Ατρόμητο Αγίας Παρασκευής) και παλεύει με τιμιότητα με τις πενιχρές εισπράξεις της Ένωσης χωρίς να μπορώ να του καταλογίσω αποκλειστικά την αδυναμία να αυξήσει τα έσοδα με διεκδίκηση πόρων από την Πολιτεία και την ανεύρεση χορηγιών. Με μια κοντόφθαλμη οικονομική πολιτική, που καθορίζει η Διεύθυνση του εστιατορίου, δεν ξοδεύει και τίποτε αφού χρόνια έχει να εκδώσει ένα έντυπο (όπως η Ε.ΚΑ.Σ.Θ. και η Ε.ΠΕ.Σ.Θ.) ή να κάνει έναν χορό (όπως η νεοσύστατη κάποτε Ένωση υπό τον Θανάση Σιούλη) έκοψε δε και τα κάθε λογής Τουρνουά (και το Κύπελλο Ανδρών με το επιχείρημα ότι μπήκαν κάποιοι στο μαγαζί, στον αγώνα του τελικού Θερμαϊκός – Αξιούπολη, και το έκαναν θερινό). Που πας έτσι ρε Καραμήτρο; Συμφωνούμε πως η διαχείριση του είναι χρηστή, η επιχείρηση του όμως ά-χρηστη. Όσο για τα έξοδα της ιστοσελίδας θα έπρεπε να τα πληρώνει η μεγάλη εκλογο-μαγείρισσα Λωξάντρα, που μεγαλουργεί στην Παρα-πολίτικη κουζίνα, ειδικά αφού την έχει οικειοποιηθεί απόλυτα. Αυτόν να τον αφήσουμε στο πόστο του Λαζαρίδη και για έναν ακόμη λόγο αφού σαν φυσιοθεραπευτής που είναι γνωρίζει πως με τους κατάλληλους χειρισμούς θα ανακουφίσει προσωρινά τον οργανισμό του αθλήματος στην πόλη από τα έλκη κατάκλισης που παρουσίασε. Φέρε μου τώρα να δω και τους άλλους.
Σας ζητώ να με συγχωρήσετε για κάποιες βωμολοχίες που εξακοντίζω αλλά εξαγριώνομαι όταν βλέπω πως θέλουν κάποιοι να μας προτιμήσει ο αθλούμενος κόσμος της πόλης με αυτά που μας σερβίρουν.

Στο αυριανό επεισόδιο ο Εφιάλτης στην Κουζίνα διώχνει τα περισσότερα μέλη του Προσωπικού. Μην το χάσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Γράφει ο Έκτωρ Παρο-τρύνει (που μου μοιάζει)

Τελείως απαισιόδοξο, ούτε εγώ πιστεύω ότι είναι τόσο άσχημα τα πράγματα

Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ BEACH HANDBALL ΤΟ 1996

Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ BEACH HANDBALL ΤΟ 1996
«Μακεδών» : Αποστόλογλου Χρήστος, Τσαβδαρίδης Δημήτρης, Σάντης Ηλίας, Μαυρίδης Άγγελος, Ρουμελιώτης Χρήστος, Μπαχάς Ιωάννης, Αποστόλογλου Στράτος, Σαρουγιαννίδης Θεόδωρος και Σαλονικιός Δημήτρης.

Μάλλιασε η γλώσσα του Μπαχά να τα λέει.

Είκοσι διαιτητές (!!!) την ίδια ώρα που οι ομάδες χρησιμοποιούσαν λουόμενους (Ολυμπιακός Κερατσινίου) ή έκαναν επίταξη το σαρκίο του ίδιου του Τζουβάρα (εμείς).

Ο Κθούλου ευχαριστήθηκε το Τουρνουά της Καβάλας

Ο Κθούλου ευχαριστήθηκε το Τουρνουά της Καβάλας
Σε όποιον αρέσουμε για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε

Ο Κθούλου κάνει διακοπές

Ο Κθούλου κάνει διακοπές
Πολλή ξαπλώστρα και λίγο αγώνας για τον Κθούλου