Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ




ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ BEACH HANDBALL
…….. ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΗΚΩΣΕΙ (ΚΑΠΟΙΟ) ΚΕΦΑΛΙ
Σας παραθέτουμε κάποιες προτάσεις αυθορμήτως σχηματοποιηθείσες μεταξύ φιλάθλων του γυναικείου beach handball τις οποίες και καταθέτουμε αφιλοκερδώς στην Επιτροπή της Ομοσπονδίας με μόνο μας μέλημα την αύξηση της ελκυστικότητας του σπορ που διανύει περίοδο απαξίωσης και δέχεται πλήγματα από τις αντίστοιχες επιτυχίες του Ολυμπιακού γυναικείου beach volley. Αν και οι αριθμοί ευημερούν, όπως φαίνεται στον «Συγκριτικό Πίνακα» ( στο “Handballmag”, Μάϊος 2009, σελ.18) που συντάσσει ο Πρόεδρος της Επιτροπής (προφανώς στο αεροπλάνο προς κάποιον μακρινό προορισμό), εντούτοις η αλήθεια είναι ότι ομάδες και αθλήτριες μειώνονται δραματικά και πλέον οι φωτογραφίες των αθλητριών μας στο facebook είναι από τη νυχτερινή τους διασκέδαση παρά από τους αγώνες (δείτε τις φωτογραφίες της Χρυσάνθης Λαγογιάννη από τις Ράχες όπου δεν κατεβάσαμε ομάδα) αλλά παρατηρητές. Αποτέλεσμα δημιουργικού οίστρου και ως προσπάθεια να αποτραπεί «Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου» σας παραδίδουμε τις παρακάτω προτάσεις:
Κατάργηση των κάθε είδους μαγιό (όσο μικρών και αν προβλέπει ήδη η Προκήρυξη) και αντικατάσταση τους από body painting ώστε να μην χαθεί και τελείως η γοητεία του κρυμμένου σώματος. Αναγνωρίζουμε βεβαίως πως η πρόταση είναι κάπως προχωρημένη.
Θέσπιση προδιαγραφών για τις αναλογίες των αθλητριών ώστε να ανταποκρίνονται στα πρότυπα γυναικείας ομορφιάς που θέτουν οι άρρενες αθλητές, διαιτητές, φίλαθλοι και άλλοι. Δημοσκόπηση θα μπορούσε να γίνει μέσα από το μπλογκ του Δημήτρη Τσαβδαρίδη. Σύσταση μας είναι να θεσπιστούν «μεσογειακά» πρότυπα και να αποφευχθούν υπερατλαντικά.
Αισθησιακή μουσική επένδυση των αγώνων (Σακίρα, Μινόγκ, Σαμπρίνα, κ. ά.).
Πρόσκληση καλεσμένων για έκτακτες εμφανίσεις όπως τραγουδίστριες, πρωταγωνίστριες αισθησιακών ταινιών, χορεύτριες οριεντάλ και για το γυναικείο κοινό των αγώνων ο Σάκης Ρουβάς, ο Τσαλίκης κ.ά.
Προκήρυξη πρόσληψης στη θέση του Διευθυντή αγωνίσματος όπου να απαιτούνται αυξημένες επικοινωνιακές ικανότητες όπως ο Ψινάκης, ο Γκαγκάτσης και άλλοι μάνατζερ.
Σχεδιασμός αντικειμένων υψηλής μοντέρνας αισθητικής όπως στολές από γνωστό σχεδιαστή (Κωστέτσος, Ασλάνης), κομμώσεων (από Τρύφων Σαμαρά), γηπέδων από Καλατράβα ίσως, μπάλας από διάσημο designer.
Διαγωνισμοί θεαματικών ενεργειών όπως το δίγκολο με στροφή (γύρω ίσως από στύλο του streep).
Προβολή σκανδαλιστικών λεπτομερειών της προσωπικής ζωής αθλητριών μέσα από τηλεοπτικά δελτία όπως του STAR ή περοδικών ποικίλης ύλης όπως το CIAO, η ESPRESSO κ.ά.
Δημιουργία σώματος διαιτητών με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Έμφαση πρέπει να δοθεί στην πλαστικότητα των κινήσεων, στις χορευτικές ικανότητες, στην μελωδικότητα της φωνής και των σφυριγμάτων και στην εκκεντρικότητα της εμφάνισης τους. Κάποιοι διαιτητές της Θεσσαλονίκης καλύπτουν ήδη σε μεγάλο βαθμό τις προδιαγραφές αυτές. Συνίσταται επίσης μια τροποποίηση της στροφής του χεριού στο δίγκολο, νομίζουμε πως είναι επιβεβλημένη μια πιρουέτα, ένας τροχός ή κάποια αισθησιακή κίνηση των λαγόνων ή της μέσης για την τόνωση της ελκυστικότητας του σπορ.
Προσέλκυση αθλητριών από τον χώρο της φυσικής αγωγής όπως οι συνάδελφοι γυμνάστριες Στέλλα Μπεζαντάκου, Γωγώ Μαστροκώστα κα Ελένη Πετρουλάκη αλλά και ανδρικών αθλητικών προτύπων (σκεπτόμενοι και το γυναικείο κοινό του σπορ) όπως ο Κώστας Σόμμερ, ο Απόστολος Γκλέτσος και άλλοι.
Υστερόγραφο: Πληροφορηθήκαμε πως το επερχόμενο Τουρνουά των Στυρών (26-28/6) είναι στείρο από γυναικείες συμμετοχές και επείγει η θέσπιση κινήτρων. Όσο για το Τουρνουά του Αγιόκαμπου (3-5/7) πιθανόν να ματαιωθεί καθώς δεν υπάρχει αρκετά μεγάλο λιμάνι στην περιοχή για να ελλιμενιστούν οι πάμπολλοι διαιτητές, κριτές και παρατηρητές που θα επιδράμουν ενώ και η κτηνοτροφία της περιοχής δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις σίτισης τους. Κάποια πρόταση που ακούστηκε για ανοιχτή συμμετοχή στην Τελική Φάση δεν νομίζουμε πως θα είχε επιτυχία καθώς ούτε ομάδες υπάρχουν και από τη στιγμή που δεν παρέχεται τίποτε δωρεάν (εκτός από τις θεσπισμένες παροχές προς κάποιους) δεν βλέπουμε για ποιόν λόγο πρέπει κανείς να κατέβει στον βεβαρυμένο περιβαλλοντικά Σχοινιά αφήνοντας τις παραλίες της Χαλκιδικής ή τα νησιά.
Διαβάστε: Handballmag, τεύχος Μαϊου 2009, επίσημο περιοδικό της Ο.Χ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Γράφει ο Έκτωρ Παρο-τρύνει (που μου μοιάζει)

Τελείως απαισιόδοξο, ούτε εγώ πιστεύω ότι είναι τόσο άσχημα τα πράγματα

Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ BEACH HANDBALL ΤΟ 1996

Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ BEACH HANDBALL ΤΟ 1996
«Μακεδών» : Αποστόλογλου Χρήστος, Τσαβδαρίδης Δημήτρης, Σάντης Ηλίας, Μαυρίδης Άγγελος, Ρουμελιώτης Χρήστος, Μπαχάς Ιωάννης, Αποστόλογλου Στράτος, Σαρουγιαννίδης Θεόδωρος και Σαλονικιός Δημήτρης.

Μάλλιασε η γλώσσα του Μπαχά να τα λέει.

Είκοσι διαιτητές (!!!) την ίδια ώρα που οι ομάδες χρησιμοποιούσαν λουόμενους (Ολυμπιακός Κερατσινίου) ή έκαναν επίταξη το σαρκίο του ίδιου του Τζουβάρα (εμείς).

Ο Κθούλου ευχαριστήθηκε το Τουρνουά της Καβάλας

Ο Κθούλου ευχαριστήθηκε το Τουρνουά της Καβάλας
Σε όποιον αρέσουμε για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε

Ο Κθούλου κάνει διακοπές

Ο Κθούλου κάνει διακοπές
Πολλή ξαπλώστρα και λίγο αγώνας για τον Κθούλου