Τρίτη 5 Μαΐου 2009

ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Ο «ΜΑΚΕΔΩΝ» ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

Ακόμη ένα Πρωτάθλημα της Α’ Τοπικής Κατηγορίας κατέκτησε η ομάδα χειροσφαίρισης Ανδρών του Μακεδόνα Αμπελοκήπων. Αυτή τη φορά όλοι οι συντελεστές της φετινής επιτυχίας πιστεύουν πως αυτή θα είναι και το εφαλτήριο για την επίτευξη του μεγάλου στόχου του Σωματείου που είναι και η άνοδος στην Β’ Εθνική κατηγορία. Πολύ δε περισσότερο αφού η κατηγορία αυτή κατά την επόμενη περίοδο θα διαθέτει ισχυρές ομάδες, έντονο ανταγωνισμό και ιδιαίτερο κύρος, απαραίτητα συστατικά για τη δημιουργία μιας ομάδας με προοπτική και δυναμισμό. Μια αναδρομή στην πρόσφατη ιστορία της ομάδας αποδεικνύει την συνεχή προσπάθεια, μέσα από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, της Διοίκησης, των προπονητών και πρωτίστως των αθλητών που αποτελεί μοναδική περίπτωση στην πορεία της Τοπικής κατηγορίας της Θεσσαλονίκης. Έτσι, την περίοδο 2006-2007 ο «Μακεδών» με τον Βασίλη Δελόγλου στο τιμόνι της ομάδας κατακτάει το Πρωτάθλημα, χάνει όμως την πρόκριση σε μονό αγώνα μπαράζ στο Κιλκίς από τον πανίσχυρο τα επόμενα χρόνια Πανσερραϊκό (σήμερα στην Α2). Την περσινή περίοδο ισοβάθμισε στην πρώτη θέση με τον «Αλέξανδρο» Αξιούπολης (που φέτος ανεβαίνει στην Α2), και με διαφορά μόλις τεσσάρων τερμάτων κατατάσσεται δεύτερος. Στην τεχνική ηγεσία της ομάδας από την περίοδο αυτή είναι ο γυμναστής Δημήτρης Φιλίππου με τον οποίο στέφεται φέτος αδιαφιλονίκητος Πρωταθλητής, αήττητος και με δύο βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Ηρακλή.
Την περίοδο 2008-2009 ο μικρός αριθμός των αγώνων και το μέτριο επίπεδο των ομάδων δεν μειώνει σε τίποτε την συνοχή και την αγωνιστικότητα των Αμπελοκήπων και οι αντίπαλοι τους καταβάλλονται με σχετική ευκολία. Ο κύριος ανταγωνιστής του «Ηρακλής» Θεσσαλονίκης με τεχνικό τον Γιώργο Βασιλειάδη διατηρεί μέχρι τον δεύτερο γύρο τις ελπίδες του, καθώς ο αγώνας του πρώτου φέρνει τις ομάδες ισόπαλες, για να εξανεμιστούν και αυτές, με την οδυνηρή ήττα με ένα τέρμα διαφορά στην πρώτη μόλις αγωνιστική του δευτέρου γύρου. Ο τρίτος της βαθμολογίας «Απόλλων» Σταυρούπολης (με προπονητή τον παλαιό διαιτητή Κώστα Γκαγκανά) παρά την ορμητικότητα που επέδειξε στην αρχή δεν απόφυγε ήττες με δέκα και είκοσι τέρματα διαφορά, στον δεύτερο αγώνα μέσα στην Ηλιούπολη, και μετέθεσε τις πρόωρες φιλοδοξίες του για πρωτάθλημα στο εγγύς μέλλον, ικανοποιημένος ωστόσο με την άνοδο της γυναικείας του ομάδας στην Α2. Οι δύο ομογάλακτες ομάδες η «Νέμεσις» Μενεμένης και ο «Ελλάνιος Ζευς» Καλαμαριάς θορύβησαν εγκαίρως στην αρχή του Πρωταθλήματος τον Δημήτρη Φιλίππου, αφού τις κατέβαλλε με δυσκολία με ένα και δύο γκολ διαφορά, ώστε απέκλεισε κάθε απειθαρχία και επιπολαιότητα των παικτών του στα επόμενα παιχνίδια. Οι ομάδες της «Νίκης» Ευκαρπίας και των «Πρωτοπόρων» Θεσσαλονίκης δεν αντέταξαν καμία αντίσταση και υποτάχθηκαν εύκολα και στους δύο αγώνες.
Στον κορμό της ομάδας, ο οποίος πρέπει να τονίσουμε ότι δημιουργήθηκε με τις προσπάθειες του Βασίλη Δελόγλου τα προηγούμενα χρόνια, προστέθηκαν παίκτες ιδιαίτερης αξίας για τους οποίους ερίζουν πολλοί σύλλογοι της πόλης. Την ομάδα αποτελούν οι τερματοφύλακες Συμεωνίδης Παναγιώτης και Κομνηνός Χρήστος, οι πίβοτ Φιλίππου Δημήτρης και Μαντζούνης Θάνος, οι ακριανοί Τσιάγγας Φώτης, Τσάπουρνος Κώστας και Παπαχρήστου Αναστάσης και οι περιφερειακοί Χατζηγιαννίδης Χαράλαμπος, Πατσιαλάς Σίμος, Ζαρώτης Γιάννης και Καμάκας Απόστολος. Τη διοικητική μέριμνα της ομάδας έχει επωμιστεί εξ ολοκλήρου ο Πρόεδρος της ομάδας Άγγελος Μαυρίδης, ιδρυτικό μέλος και αθλητής της πρώτης ομάδας του Σωματείου της περιόδου 1990-1991 που δημιούργησε ο Γιάννης Μπαχάς.
Τα προβλήματα του τμήματος επικεντρώνονται στην εξεύρεση μόνιμης προπονητικής έδρας που να καλύπτει τις ανάγκες μιας ομάδας υψηλών απαιτήσεων. Το κλειστό γυμναστήριο της Ε.Κ.Ο στον Εύοσμο παραχώρησε τις περιορισμένες διαθέσιμες ώρες του για το άθλημα στην υπεράνω δήμων και εντοπιότητας ομάδα του Ηρακλή (που διέθετε ώρες και στην Μίκρα), ενώ λύσεις έδωσαν σωματεία και προπονητές που βοήθησαν την φετινή προσπάθεια και ο Μακεδών οφείλει να τους ευχαριστήσει όπως ο «Δίας» Πολίχνης, η «Νίκη» Ευκαρπίας και η Χ.Α.Ν.Θ. Διαρκές αίτημα του Σωματείου είναι η επιστροφή στην φυσική του έδρα, που είναι το γυμναστήριο «Μέγας Αλέξανδρος» στους Αμπελόκηπους, όπου είναι και η έδρα της ομάδας καλαθοσφαίρισης Ανδρών (Γ’ Ε.Κ.Α.Σ.Θ.). Η καθυστέρηση της λύσης του γηπεδικού προβλήματος (με την εγκατάσταση στους Αμπελόκηπους) και η μη ένταξη του Σωματείου στις οικονομικές επιχορηγήσεις του Δήμου είναι ζητήματα τα οποία η Διοίκηση του Σωματείου προσάπτει στον Δήμαρχο Λάζαρο Κυρίζογλου (και τον σύμβουλο Ιωαννίδη Μανώλη), που φροντίζει σχεδόν αποκλειστικά και μόνο για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην περιοχή.
Η ομάδα περιμένει πλέον την αναμέτρηση σε αγώνα μπαράζ με τηνομάδα της Θεσσαλίας, τον "Ιωνικό" Νέας Μαγνησίας (ο οποίος κέρδισε τον ¨Θησέα" Λεχόβου την περασμένη Κυριακή με 28-23) το Σάββατο 9 Μαϊου στις πέντε απόγευμα στην Καρδίτσα και οι φίλαθλοι της Θεσσαλονίκης ελπίζουν πως θα γιορτάσουν την παρουσία ακόμη μιας ομάδας από την πόλη μας σε Εθνική κατηγορία.
Σας ζητάω να με συγχωρήσετε καθώς η παραπάνω ενημέρωση έχει δημοσιογραφικό ύφος και απευθύνεται στις εφημερίδες και στα περιοδικά όπου θα σταλεί μαζί με φωτογραφικό υλικό. Περισσότερα με τον τρόπο γραφής που προτιμάτε να διαβάζετε σε αυτό εδώ το ημερολόγιο στις επόμενες αναρτήσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Γράφει ο Έκτωρ Παρο-τρύνει (που μου μοιάζει)

Τελείως απαισιόδοξο, ούτε εγώ πιστεύω ότι είναι τόσο άσχημα τα πράγματα

Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ BEACH HANDBALL ΤΟ 1996

Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ BEACH HANDBALL ΤΟ 1996
«Μακεδών» : Αποστόλογλου Χρήστος, Τσαβδαρίδης Δημήτρης, Σάντης Ηλίας, Μαυρίδης Άγγελος, Ρουμελιώτης Χρήστος, Μπαχάς Ιωάννης, Αποστόλογλου Στράτος, Σαρουγιαννίδης Θεόδωρος και Σαλονικιός Δημήτρης.

Μάλλιασε η γλώσσα του Μπαχά να τα λέει.

Είκοσι διαιτητές (!!!) την ίδια ώρα που οι ομάδες χρησιμοποιούσαν λουόμενους (Ολυμπιακός Κερατσινίου) ή έκαναν επίταξη το σαρκίο του ίδιου του Τζουβάρα (εμείς).

Ο Κθούλου ευχαριστήθηκε το Τουρνουά της Καβάλας

Ο Κθούλου ευχαριστήθηκε το Τουρνουά της Καβάλας
Σε όποιον αρέσουμε για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε

Ο Κθούλου κάνει διακοπές

Ο Κθούλου κάνει διακοπές
Πολλή ξαπλώστρα και λίγο αγώνας για τον Κθούλου