Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΦΥΓΗΣ Ο ΜΑΚΕΔΩΝ

Στον 13ο του αγώνα της φετινής περιόδου ο Μακεδών στάθηκε άτυχος, αλλά και υποδεέστερος του αντιπάλου του, και έχασε δίκαια από τον Ιωνικό Νέας Μαγνησίας την άνοδο στην Β’ Εθνική κατηγορία. Σε αναζήτηση των αιτιών της ήττας (και μάλιστα με 34-30 !!!) μπορεί κανείς να μιλήσει για υπερβολική νευρικότητα και αδικαιολόγητο εκνευρισμό των παικτών μας που τους οδήγησε από την αρχή κιόλας του αγώνα σε βεβιασμένες ενέργειες και επιπόλαιες επιλογές. Έτσι οι αρκετοί αιφνιδιασμοί που επιχειρήθηκαν στην αρχή του πρώτου ημιχρόνου κατέληξαν σε βήματα, γραμμή ή, στην καλύτερη περίπτωση, σε σουτ άουτ. Ο Δημήτρης Κυράκης αδικαιολόγητα νευρικός δεν προσαρμόστηκε, παρά στο τέλος, στις μικρές διαστάσεις του γηπέδου. Στην οργανωμένη επίθεση του Μακεδών, η άμυνα 5+1 και 4:2 των Λαμιωτών βραχυκύκλωσε τις προσπάθειες των κεντρικών μας Σίμου Πατσιαλά, Μπάμπη Χατζηγιαννίδη και Αποστόλη Καμάκα που προσπάθησαν με ατομικές ενέργειες (άριστης τεχνικής εκτέλεσης και αρκετά εύστοχες ομολογουμένως) να διατηρήσουν κοντά στο σκορ την ομάδα. Εντούτοις, μόνο μέχρι το 28’ ο Μακεδών έμεινε μπροστά (14-12) και έκτοτε ακολουθούσε τον Ιωνικό με το άγχος του χρονομέτρου πίσω του. Στην άμυνα ο τερματοφύλακας μας Παναγιώτης Συμεωνίδης δεν απέδωσε ικανοποιητικά, αντίθετα με τον αντικαταστάτη του στο δεύτερο ημίχρονο Χρήστο Κομνηνό που έσωσε σε πολλές περιπτώσεις την εστία μας με εντυπωσιακό τρόπο. Η άμυνα μας προσανατολισμένη στο κλέψιμο της μπάλας (και μόνον) άφηνε μεγάλα κενά , ιδίως στα άκρα με αποτέλεσμα να εξανεμίζονται η διαφορά που κερδίζονταν από τα κλεψίματα και τους αιφνιδιασμούς. Την ίδια ώρα ο Ιωνικός με παίκτες σαφώς μεγαλύτερους σε ηλικία και αρκετούς από αυτούς υπέρβαρους κατάφερε να επιβάλει έναν αργό ρυθμό (που δεν χαρίζονταν όμως στα λάθη μας και έκανε αιφνιδιασμούς) και κρατούσε πολλή ώρα την μπάλα στην κατοχή του, δεν έκανε επιπόλαια σουτ και διαχειρίστηκε όλα τα αποθέματα φυσικής κατάστασης και ψυχικού σθένους που είχε.
Στο κρίσιμο δεύτερο μέρος η ομάδα έδειξε ότι έμεινε χωρίς στιβαρή καθοδήγηση καθώς ο Δημήτρης Φιλίππου δεν κάθισε καθόλου στον πάγκο και όπως συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις παίκτη-προπονητή, δεν μπόρεσε να ελέγξει τον ρυθμό των παικτών του, αλλά και να δοκιμάσει τις δυνατότητες του αντικαταστάτη του Θάνου Μαντζούνη που όντας πιο βραχύσωμος, ταχύς αλλά και ξεκούραστος ίσως να απέδιδε καλύτερα απέναντι στους ογκώδεις κεντρικούς αμυντικούς του Ιωνικού. Παρά την επιβολή πάντως του «Ιωνικού ρυθμού» ο Μακεδών είχε και πάλι τις ευκαιρίες να ισοφαρίσει καθώς έχασε τρία πέναλντι (Πατσιαλάς 1 και Χατζηγιαννίδης 2) αλλά και πολλούς αιφνιδιασμός και τετ-α-τετ. Τα επιθετικά ξεσπάσματα του Χατζηγιαννίδη και του Καμάκα που με προσποιήσεις και δυναμικό έβρισκαν δίοδο προς την εστία των αντιπάλων, δεν ήταν αρκετά καθώς η απάντηση από τη Λαμία ερχόταν γρήγορα ενώ άμυνα και τερματοφύλακας φαίνονταν ανήμποροι να αντιδράσουν. Η διατησία των Πατρινών Κολλάρου Χ. και Τσακανίκα Χ. ήταν σχεδόν άψογη καθώς δεν έχασε κανένα επιθετικό φάουλ, τήρησε την προδευτικότητα των ποινών, έπαιξε σωστά το πλεονέκτημα, δεν «τσίμπησε» σε κανέναν θεατρινισμό και προπαντώς ήταν ευγενείς και προσήνεις προς όλους. Οι οπαδοί της Λαμίας δεν το κατάλαβαν σωστά και τους κατηγορούσαν για μεροληψία υπέρ μας. Ζηλέψαμε τις ομάδες του Νότου που χαίρουν τέτοιων διαιτησιών και αναρωτηθήκαμε εάν θα τις αξιωθούμε και εμείς στο μέλλον. Στο τέλος έλαβαν και τα δικά μας συγχαρητήρια.
Κοντά στην ομάδα ήταν μόνο ο Πρόεδρος Άγγελος Μαυρίδης, που έφερε και πιο βαρέως από όλους το αποτέλεσμα, και τα μέλη Γιάννης Μπαχάς και Δημήτρης Σαλονικιός που δεν σταμάτησαν λεπτό να φωνάζουν συνθήματα και να χειροκροτούν τις προσπάθειες των παικτών μας. Επίσης μας υποστήριξαν και οι παίκτριες μας Χρύσα Λαγογιάννη και Έρις Τριανταφυλλοπούλου ενώ και ο παλαιός μας παίκτης και προπονητής (και σήμερα διαιτητής) Βασίλης Δελόγλου και η σύζυγος του Φωφώ ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη και μας συγκίνησαν με το ενδιαφέρον τους. Όλοι μας συγχαρήκαμε εγκάρδια τους νικητές για την επιτυχία τους και τους ευχηθήκαμε να τους δώσει την ώθηση για μακροχρόνια ανάπτυξη στο άθλημα και στον σύλλογο. Από την άλλη, οι παίκτες και ο προπονητής μας, παρά την απογοήτευση τους, υποσχέθηκαν πως θα συνεχίσουν την προσπάθεια με ακατάβλητο ζήλο και σθένος και την ερχόμενη περίοδο. Τον αγώνα παρακολούθησαν πολλοί εκδηλωτικοί οπαδοί του Ιωνικού ενώ το κάλυψε ζωντανά το τηλεοπτικό κανάλι της Θεσσαλίας ”STAR” (το DVD βρίσκεται στη διάθεση του σωματείου για όποιον το ζητήσει).
Ιωνικός Νέας Μαγνησίας (Μακρής Ιωάννης): Μακρής Χ., Ζάγκαινας Ι. 4, Μπουλάς Γ. 1, Ντουλάς Κ. 10, Σκέτζος Χ. 4, Μιγκάκης Ν.15, Σκέτζος Α.3, Μακρής Χ., Λογαράς Γ., Κόρκος Β., Γκούρλιας Ν. 1, Μπλούκας Γ., Φραγγλιστας Κ.
Μακεδών Αμπελοκήπων (Φιλίππου Δημήτριος): Συμεωνίδης Π., Τσάπουρνος Κ., Καμάκας Α. 2, Τσιάγγας Φ. 5, Χατζηγιαννίδης Μ. 12, Κομνηνός Χ., Χρηστίδης Τ., Πατσιαλάς Σ. 5, Φιλίππου Δ. 2, Μαντζούνης Θ., Παπαχρήστου Α., Κυράκης Δ. 4.
Τα δεκάλεπτα ήταν: (α’ ημίχρονο) 4- 5, 7-10, 17-14, (β’ ημίιχρονο) 21-18, 27-23, 34-30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Γράφει ο Έκτωρ Παρο-τρύνει (που μου μοιάζει)

Τελείως απαισιόδοξο, ούτε εγώ πιστεύω ότι είναι τόσο άσχημα τα πράγματα

Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ BEACH HANDBALL ΤΟ 1996

Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ BEACH HANDBALL ΤΟ 1996
«Μακεδών» : Αποστόλογλου Χρήστος, Τσαβδαρίδης Δημήτρης, Σάντης Ηλίας, Μαυρίδης Άγγελος, Ρουμελιώτης Χρήστος, Μπαχάς Ιωάννης, Αποστόλογλου Στράτος, Σαρουγιαννίδης Θεόδωρος και Σαλονικιός Δημήτρης.

Μάλλιασε η γλώσσα του Μπαχά να τα λέει.

Είκοσι διαιτητές (!!!) την ίδια ώρα που οι ομάδες χρησιμοποιούσαν λουόμενους (Ολυμπιακός Κερατσινίου) ή έκαναν επίταξη το σαρκίο του ίδιου του Τζουβάρα (εμείς).

Ο Κθούλου ευχαριστήθηκε το Τουρνουά της Καβάλας

Ο Κθούλου ευχαριστήθηκε το Τουρνουά της Καβάλας
Σε όποιον αρέσουμε για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε

Ο Κθούλου κάνει διακοπές

Ο Κθούλου κάνει διακοπές
Πολλή ξαπλώστρα και λίγο αγώνας για τον Κθούλου