Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Χωρίς Μάσκα


"Μετά λόγου γνώσεως" 

Άγγελος Μαυρίδης: Προτάσεις για ένα βιώσιμο μέλλον της Χειροσφαίρισης 

       
Άγγελος Μαυρίδης
Διαβάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο άθλημα μας μπήκα στον πειρασμό να γράψω μερικές σκέψεις μου.
 Κατά αρχάς, θεωρώ άκρως επικίνδυνο να ξεκινήσει το Πρωτάθλημα έστω και γι αυτούς τους λίγους αγώνες που υπολείπονται για την ολοκλήρωση του. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να βάλουμε σε κίνδυνο την υγεία των αθλητών γιατί πρέπει οπωσδήποτε να βγάλουμε κάποιον πρωταθλητή. Ίσως μόνο για τον τελικό του Κυπέλλου και αυτός να γίνει πριν την έναρξη του επόμενου Πρωταθλήματος. Μετά από τόσο μεγάλη αποχή θα βάλουμε σε μια επίπονη διαδικασία τους αθλητές με κίνδυνο, εκτός από τον προφανή της μόλυνσης τους από τον ιό καθώς είμαστε ένα άθλημα επαφής και σε κλειστό χώρο, των πολλών και δύσκολων τραυματισμών. Στην περίπτωση που θα έχουμε δυσάρεστες καταστάσεις, θα ήθελα να ξέρω ποιος θα λογοδοτήσει!!
         Τώρα για την σάλα, καταθέτω τις παρακάτω προτάσεις: 
1. Θα πρέπει επιτέλους να μπει κάποιος επικεφαλής στην Ανάπτυξη που θα έχει την ευθύνη για όλο τον σχεδιασμό του αθλήματος και θα εκπονήσει ένα δεκαετές, τουλάχιστον, πρόγραμμα που θα εκτελείται σε όλες τις κατηγορίες, αλλά και οι βασικές του αρχές θα υλοποιούνται από όλα τα σωματεία της Α1' και Α2' Κατηγορίας. Ο εν λόγω επικεφαλής θα πρέπει να είναι Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, κατά προτίμηση Έλληνας και θα πρέπει να έχει μηνιαία αποζημίωση. Θα είναι υπεύθυνος για όλους τους αναπτυξιακούς προπονητές και θα συνεργάζεται με τον υπεύθυνο Ανάπτυξης που θα είναι πρόσωπο της επιλογής του. Όλοι  δε οι αποσπασμένοι γυμναστές θα είναι επιλογές δικές του..
2. Υπεύθυνος Ανάπτυξης θα πρέπει να είναι ένα νέο πρόσωπο, αποσπασμένος γυμναστής με ειδικότητα Χειροσφαίριση. Θα είναι άμισθη θέση όπως και η θέση όλων ανεξαιρέτως των αποσπασμένων. Θα έχει τον συντονισμό όλων και θα λογοδοτεί στον επικεφαλής παραδίδοντας μηνιαία κατάσταση της προόδου όλων των αποσπασμένων. Η δουλειά του θα κρίνεται, όπως και των υπολοίπων, και το πρόσωπο θα αντικαθίσταται αν δεν ικανοποιεί τους στόχους της Ανάπτυξης. 
3. Οι αποσπασμένοι θα πρέπει να είναι μοιρασμένοι σε όλη τη χώρα. Η εργασία τους θα πρέπει να είναι καθημερινή με τις εξής αρμοδιότητες: α) Θα πρέπει να μπαίνουν καθημερινά σε σχολεία της ευθύνης τους και να προσελκύουν παιδιά για τα σωματεία της περιοχής τους. Θα πρέπει να τα καταγράφει και να παρακολουθεί την εξέλιξη τους στα σωματεία. Όλες οι καταστάσεις θα πηγαίνουν στον Υπεύθυνο Ανάπτυξης της Ομοσπονδίας. Σ αυτή την διαδικασία θα συμμετέχουν όλοι οι αποσπασμένοι και οι προπονητές των εθνικών ομάδων εκτός των Ανδρών και των Γυναικών που θα έχουν άλλο ρόλο. Σε περίπτωση μη σωστής συνεργασίας θα αναφέρονται από τον Υπεύθυνο Ανάπτυξης στον επικεφαλής ο οποίος θα κρίνει την αντικατάστασή τους.
β) Θα πρέπει να συνεργάζονται με τις Ενώσεις για την δημιουργία τουρνουά μικρών ηλικιών (Street, σάλα, Beach). Ο Υπεύθυνος Ανάπτυξης της Ομοσπονδίας θα έχει επαφή με τον επικεφαλής του σχεδιασμού και θα προσπαθεί να δίνει λύσεις στα προβλήματα που θα προκύπτουν.
         Στα πρωταθλήματα τώρα: θα πρέπει όλα τα σωματεία της Α1' ανδρών και γυναικών να διατηρούν και μια δεύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα της Β' εθνικής όπου δεν θα έχουν τη δυνατότητα ανόδου. Θα πρέπει να αναλάβει η Ομοσπονδία τα έξοδα διαιτησίας και γραμματείας μέχρι και την Β' εθνική για να μπορέσουν τα σωματεία να δημιουργήσουν περισσότερα τμήματα. Να γίνει τακτικότερη η αποστολή αθλητικού υλικού στα σωματεία. 
        Και κάποιες προτάσεις για την εκπαίδευση των προπονητών: Πρέπει να ξαναγυρίσει η ειδικότητα στο Πανεπιστήμιο, να βγουν νέα παιδιά επιστήμονες-προπονητές για να υπάρξει επόμενη μέρα. Αυτό το είχαμε πετύχει πριν από πολλά χρόνια με το σωματείο μας "Πύρρος" Ευόσμου και με την βοήθεια ενός φοιτητή του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Το αποτέλεσμα ήταν θετικό με την ενασχόληση τότε αρκετών φοιτητών και να παίρνουν ειδικότητα επτά γυμναστές που δεν είχαν αρχικά σχέση με το άθλημα αλλά το αγάπησαν στην πορεία. Η αλήθεια είναι ότι σε αυτήν την προσπάθεια θα πρέπει να μπουν και οι καθηγητές που έχουμε. Οι σχολές που έγιναν από τη Γ.Γ.Α. κατά καιρούς και βγήκαν κάποιοι προπονητές δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσουν τούς γυμναστές των Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αυτό σας το διαβεβαιώ με τα λόγου γνώσεως, καθώς έχω έχω αποφοιτήσει από τις σχολές όλων των κατηγοριών. Μόνο οι καταρτισμένοι επιστήμονες θα φέρουν νέα πνοή στο άθλημα μας.
        
Πρωτεργάτης της πρώτης επιτυχίας των Γυναικών
Για  το  Beach Handball: Θα πρέπει να οριστεί καινούρια Επιτροπή και να δοθούν ουσιαστικοί ρόλοι και αρμοδιότητες στα μέλη της. Επείγει η 
δημιουργία νέων γηπέδων σε όλη την Ελλάδα. Να σχεδιαστεί ξανά το πρωτάθλημα από την κορυφή μέχρι και τη βάση του. Διοργάνωση ηλικιακών πρωταθλημάτων. Αποσπασμένοι γυμναστές και για την Ανάπτυξη του Beach. 
       
Πολλοί οι "πατέρες" της νίκης!!!
Αλλαγή με την υποχρεωτική συμμετοχή σωματείων τής σάλας στην άμμο. Ο αθλητής θα έχει την δυνατότητα να αλλάξει μία φορά ομάδα. Για να συμμετέχει όμως στην τελική φάση θα πρέπει να έχει τις μισές συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Το κόστος των διαιτητών και κριτών θα βαρύνει τον διοργανωτή. Στις μικρές ηλικίες μέχρι και τους παμπαίδες/πανκορασίδες τα παιδιά θα μπορούν να αλλάζουν ομάδα σε κάθε τουρνουά. Τελικές φάσεις παίδων, κορασίδων, εφήβων και νεανίδων Στις πόλεις που θα δείξουν ενδιαφέρον, θα έχουν την υποχρέωση να καλύψουν διαιτητές και κριτές. 
        Κλείνοντας θέλω να επισημάνω σε όλους τους διοικητικούς παράγοντες ότι ο ρόλος μας είναι να βοηθάμε και να διευκολύνουμε τους ειδικούς και τα σωματεία στην λειτουργία τους, φέρνοντας χορηγούς και λύσεις στα καθημερινά τους προβλήματα. 

Άγγελος Μαυρίδης
π. Μέλος Δ.Σ. της Ο.ΧΕ.
π. Πρόεδρος Επιτροπής Beach Handball


Δεν υπάρχουν σχόλια:


Γράφει ο Έκτωρ Παρο-τρύνει (που μου μοιάζει)

Τελείως απαισιόδοξο, ούτε εγώ πιστεύω ότι είναι τόσο άσχημα τα πράγματα

Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ BEACH HANDBALL ΤΟ 1996

Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ BEACH HANDBALL ΤΟ 1996
«Μακεδών» : Αποστόλογλου Χρήστος, Τσαβδαρίδης Δημήτρης, Σάντης Ηλίας, Μαυρίδης Άγγελος, Ρουμελιώτης Χρήστος, Μπαχάς Ιωάννης, Αποστόλογλου Στράτος, Σαρουγιαννίδης Θεόδωρος και Σαλονικιός Δημήτρης.

Μάλλιασε η γλώσσα του Μπαχά να τα λέει.

Είκοσι διαιτητές (!!!) την ίδια ώρα που οι ομάδες χρησιμοποιούσαν λουόμενους (Ολυμπιακός Κερατσινίου) ή έκαναν επίταξη το σαρκίο του ίδιου του Τζουβάρα (εμείς).

Ο Κθούλου ευχαριστήθηκε το Τουρνουά της Καβάλας

Ο Κθούλου ευχαριστήθηκε το Τουρνουά της Καβάλας
Σε όποιον αρέσουμε για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε

Ο Κθούλου κάνει διακοπές

Ο Κθούλου κάνει διακοπές
Πολλή ξαπλώστρα και λίγο αγώνας για τον Κθούλου