Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Φαρμάκ(ι)α

KEIMENA ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΝΟ (ή ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ)



Συνταγογραφεί ο Γιάννης Μπαχάς

Tα συνταγογραφημένα κείμενα να λαμβάνονται μια φορά την εβδομάδα. Προηγούμενη εμπειρία δείχνει πως έχουν σημαντικές παρενέργειες στα πρόσωπα που αναφέρονται σε αυτά ενώ ο γράφων πάσχει από Μιθριδατισμό και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας καθώς έχει δοκιμάσει όλα τα δηλητήρια των παραγόντων που σέρνονται στο άθλημα..

Συνταγή 1η: ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΕΡΣΙΝΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ

Να λαμβάνεται μια φορά την εβδομάδα, είναι ιδιαιτέρως τοξικό.  

Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ
    Πίσω από τα κύπελα κρύβονται οι άνθρωποι....
     Ο «Μακεδών» Αμπελοκήπων, ένας από τους παλαιότερους συλλόγους χειροσφαίρισης στη Θεσσαλονίκη, βραβεύτηκε πρόσφατα από την Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρισης για την κατάκτηση του Τοπικού Πρωταθλήματος Ανδρών και την άνοδο του στη Β’ Εθνική Κατηγορία την περίοδο 2008-2009. Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε τα μέλη, οι αθλητές και οι φίλοι του Συλλόγου επέλεξαν να μην συμμετάσχουν παρά μόνο
αντιπροσωπευτικά με την παρουσία δύο παικτών του Συλλόγου που
συμμετείχαν και στην ομάδα της περσινής περιόδου που κατέκτησε το Πρωτάθλημα, τον Πέτρο Λάμπρου και τον Χρήστο Κομνηνό. Μαζί με την, κατά κάποιο τρόπο υποχρεωτική, παρουσία στη γιορτή του Προέδρου του Σωματείου μας που κατέχει τη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα της Ε.Σ.Χ.Θ. Άγγελου Μαυρίδη η παρουσία μας δεν υπερέβει τα τρία άτομα. Και αν και δεν λείψαμε από κανέναν, αντιθέτως μάλιστα κάποιοι ανακουφίστηκαν όταν διαπίστωσαν πως δεν παρευρισκόμασταν, κάναμε με την απουσία μας μια δήλωση. Την εξής: Πιστεύουμε ότι η Ένωση (κατ’ ευφημισμό) της Θεσσαλονίκης δεν αποτελεί παρά ένα συνοθύλευμα παραγόντων που επεδίωξαν την εύνοια του Προέδρου της Ο.Χ.Ε. για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του Σωματείου τους και την εξαργυρώνουν με την κολακεία και την συκοφαντία.
    Ο αυθεντικός Μακεδόνας του 2010.
    Η ίδια αυτή «Ένωση» είναι που ενώ μας καλεί για να μας βραβεύσει δεν έχει κάνει, μέχρι σήμερα τέσσερεις αγωνιστικές πριν από την λήξη του Πρωταθλήματος (για την άνοδο στο οποίο μας βραβεύει), καμία παρέμβαση στις Διοικήσεις των Εθνικών Γυμναστηρίων για να μας δοθεί έστω και μία ώρα προπόνησης. Και ας ζητήσαμε επανειλημμένα την συμβολή της για να μας διαθέσουν προπονητική ώρα οπουδήποτε. Κι ας αποσύραμε τα
 ηλικιακά μας τμήματα από τα αντίστοιχα πρωταθλήματα καθώς δεν είχαμε γήπεδο και ας διαλύθηκε τέλος το Γυναικείο μας τμήμα.
      Ποιός θέλει να τον βραβεύσει ο Κοτζαμανίδης;      
    Ο Μακεδών φυσικά δεν είναι ο μόνος σύλλογος που αισθάνεται απόβλητος καθώς και άλλοι, όπως καταγράφουν στο διαδίκτυο, νοιώθουν ως παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Διαβάστε τα κείμενα του Κυριάκου Καπνόπουλου, στελέχους του Αλέξανδρου Αξιούπολης που διαπίστωσε με πικρία πως κανείς δεν ανέβηκε από την Β’ Εθνική στην Α2 (αλλιώς γιατί δεν προβλέψαν τη βράβευση της Αξιούπολης;). Βεβαίως δεν λείπουν και εκείνοι που θεωρούν την Ένωση συνοδοιπόρο, όπως ο Απόλλων Σταυρούπολης έστω και αν τα μέλη της, σαν τους Τούρκους στην
     Χίο, απαιτούν να τους κουβαλούν στην πλάτη όσοι συναντιούνται μαζί τους. Από αυτή την άποψη είναι «συνοδοιπόροι» (που την ξέθαψε τη λέξη ο Αστέριος Τακίρης;). Μόνο που εμείς στον Μακεδόνα θεωρούμε πως η ομάδα μας είναι γνήσιο τέκνο του Θεσσαλονικιώτικου Χάντμπολ με ηλικία ήδη 21 ετών ενώ αντιθέτως το τωρινό μόρφωμα της Ε.Σ..Χ.Θ. είναι νόθο παιδί της βούλησης των σωματείων. Θα μπορούσαμε να προκαλέσουμε μια σκηνή κατά την διάρκεια της τελετής ώστε να τονίσουμε το αίτημά μας για προπονητήριο αλλά σεβαστήκαμε τους συναδέλφους μας μικρούς αθλητές που βραβεύονταν για τις διακρίσεις που πέτυχαν. Και σαν τις διαγωνιζόμενες στα Καλλιστεία που πετάνε τις γόβες τους αν νοιώσουν πως αδικήθηκαν μετανιώσαμε αρκετές φορές που δεν πετάξαμε το Κύπελο στον παράγοντα που μας το έδωσε. Εξάλλου οι δικές μας αρχές και ιδανικά είναι πιο όμορφα από τα κίνητρα τους.
    Και κλείνω με την αίσθηση χιούμορ που διαθέτει ο εκλογομάγειρας της τελευταίας σύνθεσης της Ε.Σ.Χ.Θ. που έχρισε τον δικό μας Άγγελο Μαυρίδη αναπληρωτή και την Άρτεμη Καραμανλή Γενικό Γραμματέα ευελπιστώντας πως μετά από μια θητεία, όπου όπως του υποσχέθηκε η τελευταία, θα την αντικαταστήσει, θα παραλάβει τη φαρέτρα της και θα συνεχίσει το διωκτικό της έργο αναπληρώνοντας την σε αυτό το βασικό της καθήκον. Να φυλάει την «Ένωση» από εμάς.
Δεν θα μας θάψεις ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη.
 
      Η πρώτη ομάδα του Μακεδόνα που φτιάξαμε το 1989, πριν 21 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Γράφει ο Έκτωρ Παρο-τρύνει (που μου μοιάζει)

Τελείως απαισιόδοξο, ούτε εγώ πιστεύω ότι είναι τόσο άσχημα τα πράγματα

Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ BEACH HANDBALL ΤΟ 1996

Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ BEACH HANDBALL ΤΟ 1996
«Μακεδών» : Αποστόλογλου Χρήστος, Τσαβδαρίδης Δημήτρης, Σάντης Ηλίας, Μαυρίδης Άγγελος, Ρουμελιώτης Χρήστος, Μπαχάς Ιωάννης, Αποστόλογλου Στράτος, Σαρουγιαννίδης Θεόδωρος και Σαλονικιός Δημήτρης.

Μάλλιασε η γλώσσα του Μπαχά να τα λέει.

Είκοσι διαιτητές (!!!) την ίδια ώρα που οι ομάδες χρησιμοποιούσαν λουόμενους (Ολυμπιακός Κερατσινίου) ή έκαναν επίταξη το σαρκίο του ίδιου του Τζουβάρα (εμείς).

Ο Κθούλου ευχαριστήθηκε το Τουρνουά της Καβάλας

Ο Κθούλου ευχαριστήθηκε το Τουρνουά της Καβάλας
Σε όποιον αρέσουμε για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε

Ο Κθούλου κάνει διακοπές

Ο Κθούλου κάνει διακοπές
Πολλή ξαπλώστρα και λίγο αγώνας για τον Κθούλου