Παρασκευή 27 Ιουνίου 2008

Ο ΚΘΟΥΛΟΥ ΚΑΒΑΛΑ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ

Σε όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε
1ο «Κύπελλο Αλεξάνδρα», Παραλία Οφρυνίου (Τούζλα) Καβάλας. 12-115 Ιουνίου 2008.

Ο Κθούλου άργησε αλλά στο τέλος βγήκε από την άβυσσο στο δικό μας Τουρνουά στην Τούζλα της Καβάλας. Η ομάδα μας έδωσε την Παρασκευή δύο μαζεμένους αγώνες, αντί για τον ένα προγραμματισμένο, καθώς προτιμήσαμε να καλύψουμε τον αδελφό μας Ζευς που δεν παρουσιάστηκε εγκαίρως στην παραλία. Στο πρώτο μας παιχνίδι αντιμετωπίσαμε την νεοσύστατη ομάδα των Caballeros από την Καστοριά, η οποία αν και έμαθε τους κανονισμούς και τα κόλπα του σπορ λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, εντούτοις μας κέρδισε με ευκολία. Αιτία ο ανορθόδοξος τρόπος ανάπτυξης του παιχνιδιού μας, όπου όλες οι επιθετικές μας ενέργειες άρχιζαν και τελείωναν, και όχι πάντοτε με γκολ, στον Ηρακλή Αδαμίδη. Αλλά και οι υπόλοιποι ήμασταν υποτονικοί, νωθροί και άβουλοι. Όλοι μας, ο Λευθέρης Σαλτσόγλου, ο Μπάμπης Καλαβρινός, ο Νώντας Φουντουκάκης, ο Γιώργος Φλογενίδης και ο γράφων Γιάννης Μπαχάς ήμασταν τραγικοί και οι αντίπαλοί μας πανηγύρισαν νίκη στον πρώτο τους κιόλας αγώνα στην άμμο. Το σκορ 2-0. Λίγη ώρα μετά ανεβάσαμε την απόδοσή μας στον αγώνα με την Vamos 2005 διεκδικήσαμε μέχρις τέλους τη νίκη και στα δύο σετ, χωρίς όμως να την γευτούμε. Πάντως ο τερματοφύλακας τους δεν δίστασε να αποκαλέσει το Τουρνουά μας «μπουρδέλο». Αν ήταν έτσι αυτός ήρθε στους αγώνες είτε για μπουρδελότσαρκα (πάντως πελάτης δεν ήταν καθώς δεν πλήρωσε ούτε το παράβολο) είτε ως εκδιδόμενη. Ο επαναπροσδιορισμός της πολιτικής μας απέναντι σε κάθε παιχνίδι, μετά από την έντονη αλλά πολιτισμένη αντιπαράθεση του Μπαχά και του Αδαμίδη, όπου επιβλήθηκε (συγνώμη Ηρακλή) η γραμμή του ισότιμου παιχνιδιού όλων μας και η επιδίωξη της νίκης με την υπέρβαση των ατομικών μας ορίων (τι γράφω τώρα ο ποιητής!!!), ήταν το κέρδος μας από την αναμέτρηση. Αποφασίσαμε πως «Αν είναι να ’ρθει (η νίκη), θε να ΄ρθει, αλλιώς ας προσπεράσει». Πάντως ο Γιώργος Φλογενίδης, πέτρα του σκανδάλου στην αντιπαράθεση, μάλλον δεν κατάλαβε καν τι έγινε και του ταιριάζει το: «αυτός κοιμάται και η τύχη του δουλεύει». Το σκορ 2-0.
Το Σάββατο δώσαμε μόλις έναν αγώνα και είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε βουτιές στη θάλασσα που ήταν θαυμάσια. Και αυτό γιατί «τρίτωσε το κακό» και ο Ιωνικός δεν εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά. Ο μπλόγκερ παίκτης μας Τσαβδαρίδης μάλιστα τους απένειμε στην σελίδα του το όσκαρ ασυνέπειας. Η προσπάθεια επαναβίωσης της ομάδας, μετά τα Τουρνουά στα οποία συναντηθήκαμε στις Ράχες Φθιώτιδας το 1999, απέτυχε. Κύκνειο άσμα του η αναγγελία (ενός προαναγγελθέντος θανάτου) με μ(ύ)νημα στο κινητό του διοργανωτή Δημήτρη Σαλονικιού τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Η Επιτροπή τιμώρησε μετά το πέρας του Τουρνουά το φάντασμα του Ιωνικού απαγορεύοντας του να στοιχειώνει τα Τουρνουά και να τρομάζει τους διοργανωτές να συμμαζεύουν το πρόγραμμα. Στον αγώνα με την Μεταλλοπλαστική Αριστοτέλης ηττηθήκαμε και πάλι καταβάλλοντας σθεναρή αντίσταση και λίγο έλλειψε να πάμε τον αγώνα στους αιφνιδιασμούς. Σκορ 2-0 (26-9, 20-14 ). Στον αγώνα αυτόν διέπρεψαν οι ενισχύσεις μας ο Γιώργος Δρόσος και ο Δημήτρης Τσαβδαρίδης. Συμπληρώσαμε δε οκτώ αγωνισθέντες αθλητές, περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα. Τόσο η Vamos 2005 όσο και η Summer (δια της Καραμανλή) μας ζήτησαν παίκτες. Παραμένουμε η ομάδα που χρησιμοποίησε σε τρία μέχρι τώρα Τουρνουά (αλλά και σε δεκάδες από το 1996) τους περισσότερους παίκτες, είμαστε η «βαριά βιομηχανία του σπορ» (η έκφραση ανήκει στον Δ. Σαλονικιό) και αντιθέτως από κάποιους, που πείθουν μόνο το σαρκίο τους να τους ακολουθήσει στην παραλία, δεν προσβλέπουμε σε αξιώματα, τιμές, τίτλους και αποζημιώσεις. Και επειδή μας έμεινε περισσή ενέργεια, διοργανώσαμε το απόγευμα του Σαββάτου και Τουρνουά beach korfball στην παραλία, όπου έπαιξαν οι Γιάννης Μπαχάς, Γιώργος Δρόσος, Γιώργος Γεωργούδης, Γιώργος Φλογενίδης, Νώντας Φουντουκάκης, Κώστας Ορφανίδης και πολλοί Έλληνες και ξένοι, κυρίως Βούλγαροι, κατασκηνωτές που ενθουσιάστηκαν από το θέαμα και προσέτρεξαν να φτιάξουν ομάδες. Για όσους σπεύδουν πάντως να μας λοιδορήσουν για το σπορ που προωθούμε στην Ελλάδα πρέπει να τους τονίσουμε πως αντιθέτως από το beah handball εμείς ιδρύσαμε και λειτουργούμε υποδειγματικά την Ελληνική Ομοσπονδία του Κόρφμπολ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη μάλιστα, ενώ το σπορ μας τελεί υπό κηδεμονία (να πούμε «νταβατζηλίκι») μιας αδιάφορης Ομοσπονδίας που χορηγεί μόνον την άδεια της στα Τουρνουά και ορίζει ρητά την υποχρέωση αυτή στην Γενική Προκήρυξη της. Διαβάστε στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Κόρφμπολ και ζηλέψτε, όσοι δεν ασχολείστε ήδη, για τους αγώνες Κόρφμπολ που δίνουμε εντός και εκτός συνόρων.
Την Κυριακή τώρα τα άστρα ήταν στη σωστή τους θέση και ο Μέγας Κθούλου ανέβηκε από τη βυθισμένη Ρ’λύε και καταπόντισε τα σκάφη του Δία και των Handballeros. Στο πρώτο πρωϊνό παιχνίδι της ημέρας κερδίσαμε, με μεγάλη δυσκολία ομολογουμένως, την αποδεκατισμένη ομάδα του Δία, από τον οποίο έμειναν από τη σύνθεση του Σαββάτου μόνον ο Γιώργος Κουκουβίνος και ο Άγγελος Μαυρίδης, οι υπόλοιποι ήταν οι τέσσερεις σερβιτόροι του υπαίθριου μπαρ της Κατασκήνωσης οι οποίοι μας εξέπληξαν ευχάριστα αφού έκαναν μέχρι και σουτ με ολόκληρη στροφή. Ευτυχώς κερδίσαμε στους αιφνιδιασμούς και μας δόθηκε η ευκαιρία να δώσουμε ακόμη ένα παιχνίδι για κατάταξη λίγο αργότερα. Πάντως ο Γιάννης Μπαχάς πανηγύρισε το πρώτο του γκολ με στροφή και δέχθηκε τα συγχαρητήρια του διαιτητή Γιάννη Βήττα. Δεν κταλαβαίνουμε γιατί ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Γιάννης Μεϊμαρίδης δεν κατοχύρωσε το σετ που μας πήραν με το σπαθί τους τα παιδιά του Δία διότι δεν ήταν αθλητές σάλας. Αλήθεια πως μπορεί να το ελέγξει κανείς αφού δεν υπάρχει Μητρώο αθλητών, όπως στο παρελθόν, και ο αποκλεισμός δεν έχει καμία βάση;
Για τις θέσεις 5 και 6 δώσαμε τον καλύτερο αγώνα μέχρι σήμερα στα φετινά Τουρνουά και υπερισχύσαμε στο δεύτερο σετ (το πρώτο το χάσαμε βλακωδώς). Ο Μπάμπης Καλαβρινός έκανε θαύματα, έβαλε γκολ με φόλοου, στροφή, σαν φανέλα, με πέναλτι, με, με….. Ο Νώντας Φουντουκάκης σήκωσε και στριφογύρισε το τιτάνιο σώμα του πολλές φορές αλλά και μοίρασε μπαλιές σε όλους. Ο Γιώργος Δρόσος έκανε παρέλαση μέσα από τον δρόμο που του άνοιγαν τα σκριν του Μπαχά στην αντίπαλη άμυνα. Ο Γιώργος Φλογενίδης εξουδετέρωσε την «φανέλα» των αντιπάλων και δικαίως τράβηξε όλη την προσοχή της γυναίκας του Ελπίδας που βιντεοσκοπούσε το παιχνίδι (η κάμερα ήταν μόνο πάνω του ακόμη και όταν δεν έπαιζε ο ίδιος!!). Ο Λευθέρης Σαλτσόγλου μετά από αναρίθμητες αποτυχημένες προσπάθειες στα προηγούμενα παιχνίδια σκοόραρε επιτέλους σε αυτόν από την εστία του. Έτσι και αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση να τον βρίσει κανείς από τους συμπαίκτες του αφού έβριζε αυτός για όλους μας. Και δύο λόγια για την καινούρια τουρίστρια του χώρου τη διαιτητή Ράλλη από την Νάουσα που αφού εμπέδωσε την πειθαρχία και το αθλητικό ήθος στη σάλα στέλνοντας τον Γιάννη Μπαχά στον αθλητικό δικαστή για την έκφραση «είσαι απαράδεκτη» σε αυτούς τους αγώνες άκουσε ολόκληρα σενάρια πορνοταινιών και τα αγνόησε. Βεβαίως αν και πάλι ο συνήθης ύποπτος Μπαχάς καταγράφονταν στο φύλλο για εξύβριση ίσως η Καραμανλή έστηνε ακόμη και καινούρια ιστοσελίδα με μεγαλύτερο χώρο για να το ανακοινώσει. Όπως φάνηκε και από την ευαισθησία των παικτών της Κοζάνης (και το περιστατικό που συνέβη) ο Μπαχάς είναι ο πλέον αθυρόστομος, προσβλητικός, είρωνας, σαρκαστής και φορέας όλων των παθών και των αμαρτημάτων των κολασμένων της Κόλασης του Δάντη, το μαύρο πρόβατο του σπορ. Ας είναι. Το θέμα είναι πως με βλέπουν και στον ύπνο τους και όχι μετρώντας πρόβατα για να κοιμηθούν.
Τερματίσαμε στην πέμπτη θέση με πέντε βαθμούς (δύο νίκες και τρεις ήττες) και κατά γενική ομολογία διασκεδάσαμε στην διοργάνωση περισσότερο από κάθε άλλη μέχρι τώρα. Παίξαμε τα περισσότερα παιχνίδια, κάναμε μπάνιο και ηλιοθεραπεία σε μια θαυμάσια τοποθεσία, είδαμε τον αγώνα της Εθνικής στην γειτονική Δράμα, αλλά και παίξαμε μπιτς Κόρφμπολ για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Δεν σας κρύβουμε πάντως πως προβληματιστήκαμε έντονα τόσο από τη στάση κάποιων συμπαικτών μας, όσο για το μέλλον και τις προοπτικές που μπορεί να έχει η συνέχιση της ενασχόλησης μας με το σπορ που το έκαναν κάποιοι σπόρ-ι και φέτος δεν φαίνεται να ρίζώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Γράφει ο Έκτωρ Παρο-τρύνει (που μου μοιάζει)

Τελείως απαισιόδοξο, ούτε εγώ πιστεύω ότι είναι τόσο άσχημα τα πράγματα

Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ BEACH HANDBALL ΤΟ 1996

Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ BEACH HANDBALL ΤΟ 1996
«Μακεδών» : Αποστόλογλου Χρήστος, Τσαβδαρίδης Δημήτρης, Σάντης Ηλίας, Μαυρίδης Άγγελος, Ρουμελιώτης Χρήστος, Μπαχάς Ιωάννης, Αποστόλογλου Στράτος, Σαρουγιαννίδης Θεόδωρος και Σαλονικιός Δημήτρης.

Μάλλιασε η γλώσσα του Μπαχά να τα λέει.

Είκοσι διαιτητές (!!!) την ίδια ώρα που οι ομάδες χρησιμοποιούσαν λουόμενους (Ολυμπιακός Κερατσινίου) ή έκαναν επίταξη το σαρκίο του ίδιου του Τζουβάρα (εμείς).

Ο Κθούλου ευχαριστήθηκε το Τουρνουά της Καβάλας

Ο Κθούλου ευχαριστήθηκε το Τουρνουά της Καβάλας
Σε όποιον αρέσουμε για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε

Ο Κθούλου κάνει διακοπές

Ο Κθούλου κάνει διακοπές
Πολλή ξαπλώστρα και λίγο αγώνας για τον Κθούλου