Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Περικόπηκε μόνο το.....Όραμα

           
Ολομέλεια
       Σε ακόμη ένα Σεμινάριο Προπονητών Ανάπτυξης που διοργάνωσε ο ΣΥ.Π.Χ.Ε. στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχαμε την Κυριακή 14/10/2018. Η ομάδα των προπονητών των Ακαδημιών μας αποτελούμενη από τους Γιάννη Μπαχά, Χρυσάνθη Λαγογιάννη και Δημήτρη Παπαδόπουλο μαζί με τον Πρόεδρο (και διπλωματούχο προπονητή Α' Κατηγορίας της Γ.Γ.Α.) του Μακεδόνα Άγγελο Μαυρίδη, παρακολουθήσαμε τις πρακτικές εισηγήσεις στο "Σπίτι του Χάντμπολ" και το θεωρητικό μέρος του Σεμιναρίου στην αίθουσα διαλέξεων του Ε.Α.Κ. 
       
Ο ακατάβλητος Θανάσης Καρακεχαγιάς
Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχαν οι υποδειγματικές ασκήσεις προπόνησης τερματοφυλάκων από τον Στέλιο Σεϊρεκίδη, η διδασκαλία της επιθετικής άμυνας από τον Δημήτρη Δημητρούλια και η εξάσκηση της διάσπασης της άμυνας 1:5 από τη συνάδελφο Κική Τριανταφυλλίδου. Όλοι οι παραπάνω είναι προπονητές ομάδων Α' Εθνικής. Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η ένταξη στο πρόγραμμα του Σεμιναρίου της εισήγησης  της ψυχολόγου Ευφροσύνης Μήτσιου για τη διανοητική προπόνηση. Την Ημερίδα έκλεισε η εισήγηση του Βασίλη Σκανδάλη με θέμα "Βασικές Αρχές και Δομή της Προπόνησης".

Κυρίως διανοητική προπόνηση κάνουμε όλοι
          Η Ημερίδα αποτέλεσε μια θαυμάσια ευκαιρία επιμόρφωσης και γνωριμίας με το αναπτυξιακό όραμα της Ομοσπονδίας και ανταλλαγής απόψεων με τους συναδέλφους προπονητές. Πιστεύουμε όμως ότι οι Υπεύθυνοι της Ανάπτυξης δεν έβαλαν το δάχτυλο "επί του τύπου των ήλων" καθώς δεν συζητήθηκαν οι λόγοι και οι αιτίες για τις οποίες η ελληνική χειροσφαίριση, τόσο σε επίπεδο εθνικών ομάδων όσο και σε σωματειακό, είναι ανυπόληπτη στο εξωτερικό και η ανάπτυξη έχει αρνητικό πρόσημο. Και αυτές οι διαπιστώσεις παρά τον αριθμό ρεκόρ των αποσπασμένων γυμναστών στην Ανάπτυξη (25!!!), την τοποθέτηση του ηλικιωμένου ομότιμου καθηγητή στην κεφαλή της Επιτροπής, την τακτική υψηλή επιχορήγηση και την πολύ ισχυρή πολιτική στήριξη που φαίνεται να απολαμβάνει η διοίκηση της Ομοσπονδίας. 
         Η αλήθεια είναι πάντως πως οι σύλλογοι είναι αυτοί που εξακολουθούν να στηρίζουν όλο το οικοδόμημα της Χειροσφαίρισης και η διοίκηση της είναι διακοσμητική (ακόμη μερικοί και "σουλατσαδόροι"). Στα καθ' ημάς, ένας πολύ χαρακτηριστικός δείκτης της Ανάπτυξης είναι ο αριθμός  των ομάδων της Θεσσαλονίκης που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα Εφήβων και Νεανίδων της, ασθμαίνουσας στο κατόπι της Αθήνας, Ε.Σ.Χ.Θ.:4!!! Αλλά και των ανδρικών ομάδων της πόλης στη Β' Εθνική:2!!!
           
Η Τριανταφυλλίδου ήταν εξαιρετική
Από το Σεμινάριο περικόπηκε άτσαλα (μάλλον από τον ίδιο αν και δεν το κατάλαβαν όλοι) η ομιλία του Παναγιώτη Ιατρούδη για το "Όραμα" της Ανάπτυξης, τις δυσκολίες, τους περιορισμούς αλλά και τα επιτεύγματά της. Προφανώς υπήρξε κάποια ενόχληση του από τις "εκτός γραμμής" τοποθετήσεις συναδέλφων εισηγητών και ακροατών, που προκάλεσαν με τη σειρά τους η άκομψη παρέμβαση του στην ομιλία του Δημητρούλια. Ακόμη και έτσι όμως μείναμε ικανοποιημένοι και ευχαριστούμε τον Πρόεδρο Δημήτρη Σκάρλο και το Σύνδεσμο Προπονητών Χειροσφαίρισης για την πρωτοβουλία και ελπίζουμε να ακολουθήσουν και άλλες σύντομα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Γράφει ο Έκτωρ Παρο-τρύνει (που μου μοιάζει)

Τελείως απαισιόδοξο, ούτε εγώ πιστεύω ότι είναι τόσο άσχημα τα πράγματα

Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ BEACH HANDBALL ΤΟ 1996

Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ BEACH HANDBALL ΤΟ 1996
«Μακεδών» : Αποστόλογλου Χρήστος, Τσαβδαρίδης Δημήτρης, Σάντης Ηλίας, Μαυρίδης Άγγελος, Ρουμελιώτης Χρήστος, Μπαχάς Ιωάννης, Αποστόλογλου Στράτος, Σαρουγιαννίδης Θεόδωρος και Σαλονικιός Δημήτρης.

Μάλλιασε η γλώσσα του Μπαχά να τα λέει.

Είκοσι διαιτητές (!!!) την ίδια ώρα που οι ομάδες χρησιμοποιούσαν λουόμενους (Ολυμπιακός Κερατσινίου) ή έκαναν επίταξη το σαρκίο του ίδιου του Τζουβάρα (εμείς).

Ο Κθούλου ευχαριστήθηκε το Τουρνουά της Καβάλας

Ο Κθούλου ευχαριστήθηκε το Τουρνουά της Καβάλας
Σε όποιον αρέσουμε για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε

Ο Κθούλου κάνει διακοπές

Ο Κθούλου κάνει διακοπές
Πολλή ξαπλώστρα και λίγο αγώνας για τον Κθούλου