Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα.



1Απριλίου 2013.

Εκπληξη στη Γενικη Συνελευση της Ο.Χ.Ε. στη Θεσσαλονικη.

         
Τρέξαν στα κόλυβα όλοι.
Επιτέλους μια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας όπου προκλήθηκε κάποιο ξάφνιασμα και ειπώθηκαν μερικές αλήθειες. Όσοι εκπρόσωποι σωματείων επέλεξαν να παρακολουθήσουν ακόμη μια Συνέλευση της Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, περιμένοντας πως θα κληθούν να ψηφίσουν τις ήδη ειλημμένες αποφάσεις του Δ.Σ. για ανούσια θέματα, αιφνιδιάστηκαν από την ομολογία του Προέδρου της Ε.Σ.Χ.Θ. Γρηγόρη Πετρίδη και των μελών της για τις ευθύνες τους για την κατάσταση που έχει περιέλθει το άθλημα στην πόλη. Σε κάθε περίπτωση εμείς τους συγχαίρουμε για την παρρησία τους και τους υποσχόμαστε πως θα ληφθεί ως ελαφρυντικό όταν κριθεί η υπόθεση της «πρόκλησης βαρέων βλαβών» στο άθλημα στη Θεσσαλονίκη. Συγχαρητήρια κύριοι έστω και την τελευταία στιγμή.   
         Αντιγράφουμε από το Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας όπως αυτό δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ο.Χ.Ε. (www.handball.org.gr)

Μια Συνέλευση με εκπλήξεις στη Θεσσαλονίκη.

"Μη φεύγεις, μη, με πόνο σου φωνάζω".
          Μια δυσάρεστη έκπληξη επεφύλαξε η πρόσφατη Γενική Συνέλευση της Ο.Χ.Ε. στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 31 Μαρτίου. Ο Πρόεδρος  της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Θεσσαλονίκης κύριος Γρηγόρης Πετρίδης κατέθεσε πριν από την ομιλία του στο Προεδρείο της Συνέλευσης τις έγγραφες παραιτήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Χ.Θ. (εκτός του κ. Δημήτρη Σαουλίδη) καθώς και Ψήφισμα το οποίο και ανέγνωσε μετά το πέρας της ομιλίας του. Στον συναισθηματικά φορτισμένο λόγο του ο κ. Πετρίδης ανακοίνωσε την παραίτηση του από τη θέση του Προέδρου της Ένωσης αλλά και τη θέση του μέλους του Δ.Σ.      
          Ανάμεσα στους λόγους που επικαλέστηκε αίσθηση έκανε η παραδοχή από μέρους του της αδυναμίας να κινητοποιήσει τα «αδρανή», όπως χαρακτήρισε, μέλη του Δ.Σ. ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει έστω και υποτυπωδώς το όργανο το οποίο έχει να συνεδριάσει από τη σύγκλιση του σε Σώμα. Δεν μπορεί, όπως είπε, να συναντιόμαστε ακόμη και ως φίλοι, μόνο στις εκλογικές Συνελεύσεις αφού και οι τακτικές καταργήθηκαν ενώ «ούτε πλέον σε κάποιο αγώνα δεν έχω την ευκαιρία να βρω κάποιο μέλος» όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Τις υποχρεώσεις της Ένωσης που απορρέουν από την γραφειοκρατία τις διεκπεραιώνει μια συμβασιούχος υπάλληλος και συνίστανται σε ένα κατά ευφημισμό πρόγραμμα αγώνων που περιλαμβάνει ελάχιστα παιχνίδια αφού οι αμάδες της πόλης είναι ελάχιστες. Μόνη εξωστρεφής εκδήλωση της Ε.Σ.Χ.Θ. είναι πλέον η Κοπή της Πίτας που εξυπηρετεί την αυταρέσκεια των μελών της και τη γνωριμία τους στις ομάδες της πόλης για να εξανεμιστεί η αναγνωρισιμότητα τους τάχιστα. Η δική του δε όπως επισήμανε παρουσία, που απορρέει και εκ της θέσης του στην ομάδα του, καθίσταται προβληματική καθώς αναγκάζεται να απολογείται στα σωματεία για τα πρόστιμα, τις αφαιρέσεις βαθμών, τις αμοιβές των διαιτητών και των κριτών, τα ενοίκια που επιβάλλει η Διοίκηση των Ε.Α.Κ. αλλά και κάθε αλλαγή ώρας ή ορισμό διαιτητή αφού καμία Επιτροπή της Ε.Σ.Χ.Θ. δεν λειτουργεί αλλά και κανένας τρόπος επικοινωνίας με αυτήν δεν υπάρχει. «Προτιμάω να μείνω στο σπίτι παρά να εμφανιστώ σε κάποιο γυμναστήριο για να μην μου την πέσουν» είπε ο κύριος Πετρίδης.
           Τέλος, από τα πυρά του δεν γλίτωσε ούτε η προσφιλής του ομάδα, ο Π.Α.Ο.Κ. καθώς παραδέχθηκε πως η πολιτική που ακολουθεί, όπως και οι άλλες μεγάλες ομάδες της πόλης, είναι αυτοκαταστροφική για το άθλημα αφού κατέκλυσε «επί πιστώσει» μάλιστα όλα τα διαθέσιμα κλειστά γυμναστήρια της πόλης αποτρέποντας τα μικρότερα σωματεία να αγοράσουν έστω ώρες σε αυτά προτάσσοντας την υψηλότερη κατηγορία που αγωνίζονται οι ομάδες του. Την ίδια ώρα κρατάει το δικό του σπίτι κλειστό για το χάντμπολ, που όπως αποδείχθηκε στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων είναι κατάλληλο για το άθλημα. Έτσι οδηγούνται οι ομάδες στον αφανισμό αφού δεν βρίσκουν ώρες προπόνησης ούτε επί πληρωμή αλλά και μελλοντικά ο Π.Α.Ο.Κ.  δεν θα μπορεί να βρει παρά μόνο στην  εγχώρια ή διεθνή αγορά αθλητές αφού η πόλη δεν θα διαθέτει ομάδες, και συνεπώς νέα ταλέντα, και οι δικοί του αθλητές που δεν θα έχουν θέση στην  πρώτη ομάδα θα σταματούν πρόωρα το άθλημα.
         Κλείνοντας τόνισε πως δεν αποποιείται το μερίδιο της ευθύνης του για την κατάληξη του «Σπιτιού του Χάντμπολ» σε «γκαρσονιέρα της ομάδας μου» ούτε για την κατάσταση στην οποία περιήλθε το άθλημα στην πόλη ενώ πρότεινε και στην επικείμενη συνένωση των Ενώσεων τον «υποβιβασμό» της Ε.Σ.Χ.Θ. σε Τοπική Επιτροπή αφού όπως είπε τότε το χάντμπολ και οι άνθρωποι του ευημερούσε ενώ σήμερα λιμοκτονεί και οι επιτήδειοι το λεηλατούν.
"Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο, με χιλιάδες αναμνήσεις φορτωμένο".
          Στο ίδιο ύφος ήταν και το Ψήφισμα το οποίο ανέγνωσε ο κ. Μαυρίδης Άγγελος μετά την αδυναμία να συνεχίσει του κυρίου Πετρίδη ο οποίος συγκινήθηκε. Στο Ψήφισμα οι εκπρόσωποι των συλλόγων της Ε.Σ.Χ.Θ.  αναφέρουν τα εξής:
          «Εμείς οι εκπρόσωποι των σωματείων μελών της Ε.Σ.Χ.Θ. καταγγέλουμε στη Γενική Συνέλευση της Ο.Χ.Ε. στην πόλη μας την Κυριακή 31 Μαρτίου την απαξίωση της Διοίκησης του αθλήματος προς την Ένωσή μας η οποία έχει οδηγήσει τη χειροσφαίριση στη Θεσσαλονίκη σε οριακό σημείο.
          Διαπιστώσαμε την αδυναμία της Διοίκησης μας να παρέμβει ουσιαστικά και αποτελεσματικά στη Διεύθυνση των Εθνικών Γυμναστηρίων της πόλης μας ώστε να αποφευχθεί η οικονομική επιβάρυνση των μελών μας με την καταβολή ενοικίου για τη χρήση τους. Απωλέσαμε δε τη χρήση γυμναστηρίων όπως το Ε.Α.Κ. Ευόσμου της  ( όπου πλέον παίζουν Χόκεϋ!!!!) ενώ στα υπόλοιπα επιτρέψαμε την ανισομερή κατανομή των ωρών σε λίγα σωματεία καθώς εξέλειπε ο συντονισμός και η συνεργασία των μελών μας. Συγχρόνως, δεν αποτρέψαμε την περαιτέρω επιβάρυνση των ομάδων μας που κλήθηκαν να πληρώσουν τη διαιτησία των αγώνων. Να σημειώσουμε πως όλα τα σωματεία της πόλης είναι πλέον σε Εθνική κατηγορία και δοκιμάζονται έντονα αγωνιστικά και διοικητικά καθώς καλούνται να διαθέσουν πόρους για μετακινήσεις και δαπάνη διαιτησίας. Στην περίπτωση δε της Β’ Εθνικής Ανδρών οι ομάδες της πόλης μοιράστηκαν σε δύο ομίλους τιμωρούμενη δε έτσι η Ένωση μας για το αυξημένο δυναμικό της.
          Τέλος, ως εντολοδόχοι των εντολών της Διοίκησης της Ο.Χ.Ε.,  ο ρόλος μας είναι εκτός από άχαρος και επικίνδυνος για την ακεραιότητά μας, ηθική και φυσική, καθώς δεν μπορούμε να αποτρέψουμε ή έστω να δικαιολογήσουμε τα πρόστιμα, τις αφαιρέσεις βαθμών ή τις εξοντωτικές ποινές που προβλέπουν οι προκηρύξεις της Ο.Χ.Ε. Πλέον ηλικιακά τμήματα διαθέτουν μόνο τα μεγάλα σωματεία της πόλης ενώ το μέλλον όλων των υπολοίπων είναι υποθηκευμένο, εμφανίζονται δε στις λογιστικές καρτέλες της Ο.Χ.Ε. να οφείλουν χιλιάδες Ευρώ και σχεδιάζουν τα αγωνιστικά τους πλάνα κάθε περίοδο αρχίζοντας από αρνητικές βαθμολογίες.
          Με αυτή την κατάσταση που δημιούργησε η πολιτική του Δ.Σ. της Ο.Χ.Ε. αλλά και η δική μας αδιαφορία, ασυνέπεια και η λειτουργία μας ως εφόρων των ομάδων μας, τις εκπροσωπούμε στην Ε.Σ.Χ.Θ. για να εξυπηρετούμε τα συμφέροντά τους. Καθώς δεν έχουμε πλέον λόγο παραμονής μας στο Δ.Σ. της Ε.Σ.Χ.Θ. θέτουμε την παραίτησή μας στη διάθεση σας  και ελπίζουμε να βρεθούν νέες δυνάμεις, εάν έμειναν στην πόλη, για να αναλάβουν την διαχείριση της κατάστασης για την οποία ευθυνόμαστε όλοι».
Το Ψήφισμα υπέγραψαν οι παρακάτω:
Γρηγόρης Πετρίδης, Π.Α.Ο.Κ.

Άρτεμις Καραμανλή, Α.Σ. «Βεργίνα».

Θεοδόσης Μουτσάρας,  «Ατρόμητος» Αγίας Παρασκευής

Δημήτρης Τσιάρας, «Θερμαϊκός» Περαίας.

Θανάσης Γιαννακός, «Νέα Ελβετία» Πυλαίας.

Άγγελος Μαυρίδης, «Μακεδών» Αμπελοκήπων.

Δημήτρης Σαλονικιός, «Νέμεσις» Μενεμένης.

Πέτρος Ιττές, Μακεδονικός Νεάπολης.

Γρηγόρης Νατσιόπουλος, «Πανελλήνιος» Νεάπολης.

Ρήγας Παραλής, «Αστέρια» Πυλαίας.

Αστέριος Μαυρουδής, «Πρόοδος» Αδάμ.

Θεόδωρος Παπουτσίδης, «Απόλλων» Καλαμαριάς.

Πέτρος Πετρίδης, «Ομόνοια» Σταυρούπολης.

Στέλιος Αγγελούδης, «Ηρακλής» Θεσσαλονίκης.

Ελένη Χανίδου, «Νίκη» Ευκαρπίας.

Αχιλλέας Μαυρομάττης, Σύλλογος Αποφοίτων Πειραματικού.




Δεν υπάρχουν σχόλια:


Γράφει ο Έκτωρ Παρο-τρύνει (που μου μοιάζει)

Τελείως απαισιόδοξο, ούτε εγώ πιστεύω ότι είναι τόσο άσχημα τα πράγματα

Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ BEACH HANDBALL ΤΟ 1996

Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ BEACH HANDBALL ΤΟ 1996
«Μακεδών» : Αποστόλογλου Χρήστος, Τσαβδαρίδης Δημήτρης, Σάντης Ηλίας, Μαυρίδης Άγγελος, Ρουμελιώτης Χρήστος, Μπαχάς Ιωάννης, Αποστόλογλου Στράτος, Σαρουγιαννίδης Θεόδωρος και Σαλονικιός Δημήτρης.

Μάλλιασε η γλώσσα του Μπαχά να τα λέει.

Είκοσι διαιτητές (!!!) την ίδια ώρα που οι ομάδες χρησιμοποιούσαν λουόμενους (Ολυμπιακός Κερατσινίου) ή έκαναν επίταξη το σαρκίο του ίδιου του Τζουβάρα (εμείς).

Ο Κθούλου ευχαριστήθηκε το Τουρνουά της Καβάλας

Ο Κθούλου ευχαριστήθηκε το Τουρνουά της Καβάλας
Σε όποιον αρέσουμε για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε

Ο Κθούλου κάνει διακοπές

Ο Κθούλου κάνει διακοπές
Πολλή ξαπλώστρα και λίγο αγώνας για τον Κθούλου