Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Προσκλητήριο μετά τη μάχη.



Το Πρωτάθλ(ιο)ημα της Β’ Εθνικής Ανδρών του 5ου Ομίλου 2012-2013.

    Έξι ομάδες θα έπαιρναν φέτος μέρος στο Πρωτ-άθλ(ιο) ή και Πρωτάθ-λυμμα του 5ου Ομίλου Ανδρών. Η πολυπόθητη ανάπτυξη που οραματίστηκε και υλοποίησε το Δ.Σ. της Ο.Χ.Ε.  απέδωσε ισάξιες ισχυρές ομάδες Ανδρών και δικαίωσε τους κόπους αθλητών και παραγόντων έλκοντας τους από τις Τοπικές κατηγορίες. Οι τελευταίες δεν έχουν πλέον λόγο ύπαρξης αφού θα υποτιμούσαν την αξία των ομάδων. Η αλήθεια είναι πως οι ομάδες του Τοπικού θα έπρεπε να πληρώνουν λιγότερα χρήματα σε διαιτητές και κριτές, ενώ και οι Εθνικές κατηγορίες δεν θα είχαν αρκετές ομάδες. Η Ομοσπονδία λοιπόν «χρύσωσε το χάπι» και κολάκεψε τα σωματεία αποδίδοντας άϋλους τίτλους για να κουρέψει μετά τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους μέσα στον πρώτο κιόλας χρόνο της αναβάθμισής τους. Και ενώ προέβη σε αυτή την αναβάθμιση η Επι(ν)τροπή Πρωταθλήματος εξοστράκισε τις ομάδες της Θεσσαλονίκης και του Κιλκίς, μέλη της ίδιας Ένωσης, σε διαφορετικούς ομίλους για να τις αποτελειώσει οικονομικά. Έτσι ο «Μακεδών» Αμπελοκήπων κλήθηκε να παίξει στις Σέρρες, Βέροια, Προσοτσάνη και Αξιούπολη ενώ οι συμπολίτες μας «Νέα Ελβετία», «Θερμαϊκός»  Περαίας και «Απόλλων» Σταυρούπολης εξακοντίστηκαν στην Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη. Όλες οι ομάδες της Θεσσαλονίκης και ο «Αλέξανδρος» Αξιούπολης θα μπορούσαν να αποτελέσουν ενιαίο Όμιλο. Η Ο.Χ.Ε. συντηρεί ψευτο-ομίλους στη Μυτιλήνη και αλλού με δύο και τρεις ομάδες και δεν μπορεί να στηρίξει τις ομάδες της μεγαλύτερης (αν και ανικανότερης) Ένωσης της.
Ο Μαρίνος Γεωργιάδης πρώτος σκόρερ με 35 γκολ.
    Έτσι λοιπόν γράφηκε ακόμη ένα κεφάλαιο στο «Χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου» του αθλήματος, η περίοδος 2012-2013. Οι έξι ομάδες του 5ου Ομίλου έμειναν εξ’ αρχής πέντε καθώς οι «Πρωτοπόροι» έμειναν με το όνομα και όχι πλέον τη χάρη και εξέπνευσαν στην αφετηρία ευτυχώς συντάσσοντας ιδιόχειρη επιστολή όπου εξηγούν τα αίτια της αυτοχειρίας τους. Από τους υπόλοιπους οκτώ αγώνες που έμειναν δώσαμε έναν λιγότερο καθώς ο Α.Ο. Προσοτσάνης επιβεβαίωσε την ανωτερότητα του έναντι ημών με έναν αγώνα στην έδρα του για τον οποίο διαβάσαμε την αυτο-διθυραμβική κριτική στην ιστοσελίδα του αλλά δεν βρήκαμε μια δικαιολογία για την απαξίωσή του να έρθει στη Μίκρα για να μας αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο. Ας είναι, και εμείς γλιτώσαμε την αμοιβή διαιτητών, κριτών και γυμναστηρίου και το πρόστιμο του γιατρού.  Στους αγώνες που δώσαμε δεν καταγράψαμε καμία νίκη και με εξαίρεση την προτελευταία αγωνιστική εντός έδρας απέναντι στον «Πανσερραϊκό» ηττηθήκαμε με μεγάλα σκορ. Θα έχουμε βεβαίως την ευκαιρία να αποκαταστήσουμε την τιμή μας την επόμενη περίοδο αντιμετωπίζοντας τους ίδιους αντιπάλους, εκτός ίσως από την «Καλλιθέα» Βέροιας που δικαίως θα ανέβει. Θα τους περιμένουμε στην ίδια κατηγορία αφού κανείς δεν προέβλεψε την διάκριση των αδύναμων και των ισχυροτέρων ομάδων. Οι τελευταίες θα πρέπει να περιμένουν κάποια χρόνια στο «Καθαρτήριο» της τελευταίας, αν και Εθνικής, κατηγορίας πριν ξεχωρίσουν και ανεβούν κατηγορία (και φορολογική κλίμακα).   

Τα αποτελέσματα μας ήταν:
Α’ Γύρος.
Πρωτοπόροι – Μακεδών: 0-10.
Μακεδών – Αλέξανδρος Αξιούπολης: 19-41.
Προσοτσάνη – Μακεδών: 49-25.
Πανσερραϊκός – Μακεδών: 40-17.
Μακεδών – Καλλιθέα Βέροιας: 19-42.
Β’ Γύρος.
Μακεδών – Πρωτοπόροι: 10-0.
Αλέξανδρος Αξιούπολης – Μακεδών: 44-15.
Μακεδών – Προσοτσάνη: 10 – 0.
Μακεδών – Πανσερραϊκός: 24-29.
Καλλιθέα – Μακεδών: 52-25.

Ο Παντελής Μαστιχίδης τραυματίστηκε στη μάχη.
    Σημαντικότερο όμως γεγονός για εμάς στον ιστορικό Μακεδόνα είναι η συμμετοχή 16 χειροσφαιριστών μας στους επτά αγώνες του Πρωταθλήματος. Αθλητών που σε κάθε εντός έδρας συνέδραμαν και οικονομικώς στα έξοδα της ομάδας, ενώ και συνεισέφεραν πάντα στα έξοδα μετακίνησης στις εξορμήσεις της. Φυσικά, υπήρξαν αθλητές που αγωνίστηκαν μόλις μία φορά ενώ αρκετοί ήταν όσοι έπαιξαν σε όλα τα παιχνίδια.  Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε στους αθλητές μας που υπερασπίστηκαν την εστία μας σε μια περίοδο που κανείς εκ των έμπειρων τερματοφυλάκων των προηγούμενων περιόδων δεν αγωνίστηκαν. Ο Χρήστος Κυρκενίδης, ο Παντελής Μαστιχίδης, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος και ο Πέτρος Λάμπρου στερήθηκαν τη χαρά της επίτευξης κάποιου τέρματος για να προασπίσουν την εστία μας, ενώ και ο Παντελής Κεραμίδας έπαιξε σε έναν αγώνα. Αναλυτικά οι συμμετοχές των παικτών μας με τα τέρματα που σημείωσαν ήταν (προηγούνται όσοι έχουν περισσότερες συμμετοχές):
1.     Λάμπρου Πέτρος, 7 αγώνες.
2.     Μπαχάς Γιάννης, 7 αγώνες, 21 τέρματα.
3.     Δρόσος Γιώργος, 7 αγώνες, 9 τέρματα.
4.     Χατζησάββας Δημήτρης, 6 αγώνες, 21 τέρματα.
5.     Μαστιχίδης Παντελής, 6 αγώνες, 13 τέρματα.
6.     Ζαχαριάδης Γιώργος, 6 αγώνες, 7 τέρματα.
7.     Γεωργιάδης Μαρίνος, 5 αγώνες, 35 τέρματα.
8.     Αστερίου Θανάσης, 5 αγώνες, 11 τέρματα.
9.    Κυρκενίδης Χρήστος, 5 αγώνες, 7 τέρματα.
10.  Μακρυγιάννης Κώστας, 4 αγώνες, 6 τέρματα.
11.   Ζαρώτης Γιάννης, 3 αγώνες, 13 τέρματα.
12.  Παπαδόπουλος Δημήτρης, 3 αγώνες.
13.    Καλαβρινός Χαράλαμπος, 2 αγώνες, 1 τέρμα.
14.    Κεραμίδας Παντελής, 1 αγώνας.
15.   Δελιαννίδης Γιάννης, 1 αγώνας.
16.  Ρέγκλης Γιάννης, 1 αγώνας.
Ο Γίωργος Δρόσος προσευχόμενος για τη νίκη.
    Συνεχίζουμε με τη συμμετοχή μας στις φετινές διοργανώσεις του Beach Handball, όπου και όποτε αυτές γίνουν, ώστε να παίξουμε το αγαπημένο μας άθλημα κυρίως όμως να έχουμε την ευκαιρία να χαρούμε την συντροφιά των φίλων και συμπαικτών μας. Διατηρούμε την φλόγα που ανάψαμε το 1989 άσβηστη παρά τους αέρηδες που λυσσομανούν. Ο Μακεδών παραμένει φάρος αναμμένος στην τρικυμισμένη θάλασσα των απαγορεύσεων, των ποινών και των προστίμων που καταποντίζουν τις ομάδες. Μείνετε στη γέφυρα με τα μάτια ανοιχτά. Θα μας δείτε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Γράφει ο Έκτωρ Παρο-τρύνει (που μου μοιάζει)

Τελείως απαισιόδοξο, ούτε εγώ πιστεύω ότι είναι τόσο άσχημα τα πράγματα

Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ BEACH HANDBALL ΤΟ 1996

Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ BEACH HANDBALL ΤΟ 1996
«Μακεδών» : Αποστόλογλου Χρήστος, Τσαβδαρίδης Δημήτρης, Σάντης Ηλίας, Μαυρίδης Άγγελος, Ρουμελιώτης Χρήστος, Μπαχάς Ιωάννης, Αποστόλογλου Στράτος, Σαρουγιαννίδης Θεόδωρος και Σαλονικιός Δημήτρης.

Μάλλιασε η γλώσσα του Μπαχά να τα λέει.

Είκοσι διαιτητές (!!!) την ίδια ώρα που οι ομάδες χρησιμοποιούσαν λουόμενους (Ολυμπιακός Κερατσινίου) ή έκαναν επίταξη το σαρκίο του ίδιου του Τζουβάρα (εμείς).

Ο Κθούλου ευχαριστήθηκε το Τουρνουά της Καβάλας

Ο Κθούλου ευχαριστήθηκε το Τουρνουά της Καβάλας
Σε όποιον αρέσουμε για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε

Ο Κθούλου κάνει διακοπές

Ο Κθούλου κάνει διακοπές
Πολλή ξαπλώστρα και λίγο αγώνας για τον Κθούλου