Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Η δική μας ενδεκάδα εθελοντών.

Η Νόρα Θεολόγη.
     Μην απαξιώνετε τον Εθελοντισμό.
         Κατά κοινή απαίτηση των πολυάριθμων φίλων μας που ενεπλάκησαν στη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Χειροσφαίρισης Νέων οφείλω χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση να δημοσιεύσω το σχετικό άρθρο για τη συμβολή του φορέα μας στην επιτυχία των αγώνων και φυσικά φωτογραφίες των εθελοντών μας. Δυστυχώς οι τελευταίες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας για την εξαφάνιση των ηλικιακών Εθνικών ομάδων δεν αφήνουν ελπίδες για την επανάληψη παρόμοιων εμπειριών στη χώρα μας. Η απαξίωση, με πρόσχημα την οικονομική δυσπραγία, των Εθνικών ομάδων από τον θεσμό που οφείλει να τις υπηρετεί, την Ο.Χ.Ε., περιλαμβάνει και αυτή προς την εθελοντική προσφορά των δεκάδων φίλων του αθλήματος. Το πνεύμα όμως του εθελοντισμού που ενισχύθηκε τις ημέρες της διοργάνωσης παραμένει ακμαίο παρά την επίθεση που δέχθηκε με τις πρόσφατες ανακοινώσεις.   
     
Ο Άγγελος Μαυρίδης, απλός εθελοντής.
        Ολοκληρώθηκε το 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στη Θεσσαλονίκη (17-30/7/2011) κατά γενική ομολογία, με εξαιρετική επιτυχία. Στην υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών προς τις συμμετέχουσες Εθνικές ομάδες συνετέλεσαν τα μέγιστα οι εθελοντές. Και αυτό σε πείσμα όσων ισχυρίζονται πως η πρόσκληση σε εθελοντική προσφορά αποτελεί «σειρήνα» των κρατούντων για να εξασφαλίσουν δωρεάν εργασία που θα τους προσπορίσει τελικώς επιπλέον έσοδα και φήμη και πως οι εθελοντές είναι οι «νεομάρτυρες» που θυσιάζονται για να στερεωθεί το «ιερατείο» του κάθε αθλήματος. Βρέθηκαν, παρουσιάστηκαν και έμειναν στις επάλξεις της διοργάνωσης μέχρι και τον τελικό της περισσότεροι από διακόσιοι εθελοντές και στελέχη του σπορ. Ελάχιστοι ήταν όσοι δεν ανταποκρίθηκαν στο προσκλητήριο της Ομοσπονδίας, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του δυναμικού του αθλήματος στην πόλη εργάστηκε με ζήλο, συνέπεια και έμπνευση για ένα σημαντικό διάστημα πριν την έναρξη των αγώνων.
Φουλούλης, Δρόσος και Αθανασοπούλου.
        Τα στελέχη του Μακεδόνα Αμπελοκήπων, καθώς και οι μικρότεροι αθλητές μας που θεωρούμε πως είναι «όμοιοι» μέσα στον σύλλογο, βρέθηκαν σε ένα από τα δυσκολότερα μετερίζια του Παγκοσμίου, στο πιο απομακρυσμένο στάδιο των αγώνων, το Δ.Α.Κ. Ευόσμου. Με πρόγραμμα που απαιτούσε την πολύωρη παρουσία των εθελοντών στο γήπεδο (από το μεσημέρι έως το βράδυ) και με την παρουσία ομάδων με ιδιαιτερότητες, καθώς εκπροσωπούσαν τη Χειροσφαίριση από όλες τις ηπείρους, το δυναμικό των εθελοντών υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του γυμναστή Θανάση Καρακεχαγιά, απέδωσε πολύ περισσότερο από τις προσδοκίες της Οργανωτικής Επιτροπής (αν συνυπολογίσει κανείς τη μικρή ηλικία και μηδαμινή εμπειρία των περισσοτέρων από αυτούς).
           Οι αθλητές του Μακεδόνα Αμπελοκήπων και της Νεμέσεως Μενεμένης (των παλαιότερων ομάδων της δυτικής Θεσσαλονίκης και μάλιστα με έδρα το Ε.Α.Κ. Ευόσμου) κατείχαν νευραλγική θέση στις υπηρεσίες του σταδίου. Ο Γιώργος Δρόσος και ο Θάνος Φουλούλης εγκατέστησαν και επέβλεψαν τη λειτουργία των δικτύων του γηπέδου αρχίζοντας την υπηρεσία τους αρκετές μέρες πριν την έναρξη των αγώνων. Ο Παντελής Κεραμίδας, αρχηγός της ομάδας Καλαθοσφαίρισης του Μακεδόνα, έλυσε με τον καλύτερο τρόπο τον γρίφο της θέσης του εκφωνητή των αγώνων ενώ δέχθηκε ακόμη και επαγγελματικές προτάσεις για δημιουργία ραδιοφωνικών σποτ!!! Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, χειροσφαιριστής της Μενεμένης πέρσι και διαιτητής Ποδοσφαίρου Εθνικής κατηγορίας ο ίδιος ανέλαβε την υπηρεσία των διαιτητών με απόλυτη επιτυχία και έμπνευση. Στον χώρο των υπηρεσιών των αθλητών, ο υπεύθυνος γυμναστής Γιάννης Μπαχάς είχε τη χαρά (και την τιμή) εκτός από τους παραπάνω, να έχει συνεργάτες τα στελέχη και τους αθλητές των ομάδων του που διέσχιζαν καθημερινά πολλά χιλιόμετρα και υπηρέτησαν στη θέση τους ατέλειωτες ώρες. Οι αθλήτριες της Νεμέσεως, Βίκυ Σκορδά (συνοδός της ομάδας της Βραζιλίας), η Ερμιόνη Αμπρικίδου , η Νόρα Θεολόγη και οι αθλητές Νικηφόρος Αρχάκης, Φοίβος Μπαχάς (από το Μίνι του Ελλάνιου Διός Καλαμαριάς) και το στέλεχος μας Δημήτρης Σαλονικιός κάλυψαν κάθε ανάγκη των ομάδων όποτε παρουσιάστηκε στο γήπεδο αλλά και συνόδεψαν τις αποστολές στις εκδρομές και στις εκδηλώσεις τους
Θεολόγη, Αμπρικίδου και Αρχάκης.
        Στην άλλη πλευρά της Θεσσαλονίκης, στο Ε.Α.Κ. Μίκρας και στο κλειστό της Πυλαίας (εμείς αρνούμαστε να ονομάζουμε κλειστό του Π.ΑΟ.Κ. ένα γήπεδο που έγινε με χρήματα της Πολιτείας) ο Άγγελος Μαυρίδης,  Πρόεδρος του Μακεδόνα και Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Ε.Σ.Χ.Θ. υπηρέτησε ως εθελοντής στον νευραλγικό τομέα της ασφάλειας, με άψογο τρόπο.
        Ο Σύλλογός μας (και τα δικά μας στελέχη της διοργάνωσης) ευχαριστούν θερμά τους αθλητές και τις αθλήτριες μας που κατέθεσαν την ψυχή τους για την επιτυχία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων και απέδειξαν την διαχρονική δυναμική του πνεύματος του εθελοντισμού στις τάξεις μας και φυσικά στον φίλαθλο κοινό της πόλης μας.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Γράφει ο Έκτωρ Παρο-τρύνει (που μου μοιάζει)

Τελείως απαισιόδοξο, ούτε εγώ πιστεύω ότι είναι τόσο άσχημα τα πράγματα

Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ BEACH HANDBALL ΤΟ 1996

Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ BEACH HANDBALL ΤΟ 1996
«Μακεδών» : Αποστόλογλου Χρήστος, Τσαβδαρίδης Δημήτρης, Σάντης Ηλίας, Μαυρίδης Άγγελος, Ρουμελιώτης Χρήστος, Μπαχάς Ιωάννης, Αποστόλογλου Στράτος, Σαρουγιαννίδης Θεόδωρος και Σαλονικιός Δημήτρης.

Μάλλιασε η γλώσσα του Μπαχά να τα λέει.

Είκοσι διαιτητές (!!!) την ίδια ώρα που οι ομάδες χρησιμοποιούσαν λουόμενους (Ολυμπιακός Κερατσινίου) ή έκαναν επίταξη το σαρκίο του ίδιου του Τζουβάρα (εμείς).

Ο Κθούλου ευχαριστήθηκε το Τουρνουά της Καβάλας

Ο Κθούλου ευχαριστήθηκε το Τουρνουά της Καβάλας
Σε όποιον αρέσουμε για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε

Ο Κθούλου κάνει διακοπές

Ο Κθούλου κάνει διακοπές
Πολλή ξαπλώστρα και λίγο αγώνας για τον Κθούλου