Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

«Λάθε βίωσας» (Επίκουρος, 341-270 π.Χ.)



12 συμβουλές για την οικονομική επιβίωση της ομάδας σας.

        Αποφύγετε να «γδάρετε « τους αθλητές σας και τους γονείς των μικρών παικτών σας και λάβετε τα παρακάτω προτεινόμενα μέτρα. Θα επεξεργαστούμε δραστικότερα στο μέλλον.

  1. Προπονηθείτε ξανά στα προαύλια των σχολείων και στα ανοιχτά γήπεδα του Ποσειδωνίου και της Μίκρας (εμείς οι Θεσσαλονικείς). Ελπίζουμε πως η καλοκαιρία, σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο, θα συνεχιστεί μέχρι τον Δεκέμβριο ενώ θα επανέλθει (το αργότερο) τον Μάρτιο. Συμπληρωματικά στην Κολύμβηση (τώρα με τα νέα χαράτσια των Κολυμβητηρίων) μπορείτε να στραφείτε στην ανοιχτή θάλασσα όπου μπορείτε ακόμη να κολυμπάτε ελεύθερα.
  2. Όσοι ασχολείστε με την λειτουργία μιας ομάδας παρακολουθήστε Σχολές Διαιτητών και Κριτών, κάντε δήλωση ενεργείας και περιμένετε να σας πληρώσουν  οι γηπεδούχες ομάδες για να πληρώσετε με τη σειρά σας τη γραμματεία της δικής σας ή πληρώστε τους εαυτούς σας και τα χρήματα θα επιστρέψουν στο σωματείο.
  3. Αναζητείστε «ευκαιρίες» για να ντύσετε την ομάδα σας στο Σαντάνσκι της Βουλγαρίας και στην Τσαϊνατάουν της πόλης σας αφού όμως πρώτα εξαντλήσετε κάθε δυνατότητα να παρατείνετε την ζωή των στολών σας με πλύσιμο, καρύκωμα, αυτοκόλλητα και άλλες πατέντες.
  4. Θεσπίστε αποζημιώσεις που θα πρέπει να καταβάλλουν οι αθλητές σας και οι προπονητές των τμημάτων σας ώστε να τους παραχωρήσετε το δικαίωμα να παίξουν και να προπονούν ώστε να αποκτήσουν εμπειρία και βιογραφικό.
  5. Αφού εξαντλήσετε τις δυνατότητες υπεξαίρεσης μπαλών από τις αντίπαλες ομάδες (που μάλλον θα πάψουν να σας παίζουν φιλικά), προπονηθείτε με πλαστικές μπάλες και σχολικές (αφού πλέον καταργήθηκε ο σχολικός αθλητισμός) και προτείνετε πάντα ως γηπεδούχοι μια άθλια μπάλα ώστε να παίξετε με των άλλων (για να μην χάσετε και αυτή που έχετε).
  6. Αποφύγετε την άνοδο από τις χαμηλότερες κατηγορίες σε ανώτερες, αποσυρθείτε από τα μπαράζ ή καλύτερα προνοήστε να τερματίσετε κάτω από την τρίτη θέση στο Πρωτάθλημα σας, αν και πάλι δεν είναι σίγουρο στην εποχή μας πως δεν θα ανεβείτε. Αν πάλι είστε σε Εθνική κατηγορία και «κινδυνεύετε να σωθείτε» τότε μηδενιστείτε εγκαίρως δύο φορές ώστε να μην σας προλάβει άλλος και υποβιβαστεί πρώτος (όπως η Νέα Ελβετία πέρσι).
  7. Αναλόγως στα ηλικιακά πρωταθλήματα φροντίζουμε να ηττηθούμε επαρκώς ώστε να μην προκριθείτε σε επόμενη φάση και να χρειαστεί να πληρώσετε την συμμετοχή σας, όπως στην τελική φάση του Μίνι.
  8. Φυσικά, κάθε δαπάνη για μετακίνηση και διατροφή εξαλείφεται με την αντικατάσταση της μίσθωσης πούλμαν με την μετακίνηση με τραίνο (τουριστική θέση, όρθιοι ή στη σκευοφόρο) και την αποκλειστική ευθύνη των αθλητών να ετοιμάζουν ξηρά τροφή και νερό για πιθανόν ταξίδια  (μόνο στα μπαράζ όπου πηγαίνουμε για να χάσουμε). Επίσης πεζοπορία και ποδήλατο δεν πρέπει να αποκλειστούν αφού θα έχουν και ευεργετικά αποτελέσματα στην φυσική κατάσταση των παικτών μας.
  9. Καταργήστε κάθε είδους αλληλογραφία, τηλεμοιοτυπία και τηλεφωνική επικοινωνία με τους φορείς του αθλήματος (ήδη το Μπάντμιντον και το Πινκ-Πονκ στέλνει μόνο e-mail και διαθέτει μόνο αριθμό κινητού). Επίσης δεν εμφανιζόμαστε στις         Συνελεύσεις του αθλήματος  για να μην χρειαστεί να πληρώσετε την ετήσια συνδρομή σας.
  10. Μην δηλώνετε συμμετοχή σε καμία διοργάνωση που απαιτεί καταβολή παραβόλου. Δεν είναι χαζοί οι υπεύθυνοι των ομάδων που αποσύρθηκαν από τα περσινά πρωταθλήματα Νεανίδων και Κορασίδων στη Θεσσαλονίκη (μόνο δύο ομάδες συμμετείχαν). Αυτοί που έπαιξαν ήταν οι άφρονες.
  11. Τέλος, στείλτε τους αθλητές σας (όσους δεν έχουν ασφάλιση) να εξεταστούν στα επείγοντα των εφημερευόντων νοσοκομείων εφοδιασμένους με τα δελτία τους και προφασιζόμενοι αρρυθμίες, ζαλάδες, στηθάγχη και ότι άλλο ώστε να υπογράψουν οι εφημερεύοντες το δελτίο τους. Φυσικά, ένα πτυχίο γιατρού (ή φιυσικοθεραπευτή) από χώρες όπου μπορεί κανείς να αγοράσει ένα θα σας λύσει και το πρόβλημα του γιατρού στον πάγκο.
  12.  Για τη διασκέδαση σας μείνετε μακριά από τα Τουρνουά που οργανώνει η Επιτροπή Μπιτς Χάντμπολ της Ομοσπονδίας και απαιτούν παράβολα για να βγουν τα έξοδα των παρασιτικών διαιτητών και παρατηρητών που λυμαίνονται τον χώρο. 

Το υποβρύχιο

Καταδυθείτε.
   Και μια παρομοίωση: Ο αθλητικός σύλλογος είναι ένα υποβρύχιο, παλιό ή νέο, οπλισμένο με πυρηνικά ή συμβατικά όπλα, καταδυθείτε σε μεγάλο βάθος και μειώστε τις ενεργειακές σας δαπάνες στο ελάχιστο ώστε ο θόρυβος που θα ακούγεται από το σκάφος σας να είναι μηδαμινός. Ακόμη και οι σφυγμοί σας πρέπει να πέσουν στο ελάχιστο όπως των Ινδών γκουρού. Αποφεύγετε έτσι να πιάσουν τη θέση σας τα σόναρ των «παραβολοθηρικών» του στόλου της Ομοσπονδίας σας. Θα αναδυθείτε και πάλι όταν η ραδιενεργή ατμόσφαιρα καθαρίσει και ο στόλος τους μείνει από καύσιμα. Χρησιμοποιείστε το «Περισκόπιο» του μπλογκ μας για να παρακολουθήσετε την επιφάνεια του αθλήματος και όσους πλέουν στα ρηχά.

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Η δική μας ενδεκάδα εθελοντών.

Η Νόρα Θεολόγη.
     Μην απαξιώνετε τον Εθελοντισμό.
         Κατά κοινή απαίτηση των πολυάριθμων φίλων μας που ενεπλάκησαν στη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Χειροσφαίρισης Νέων οφείλω χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση να δημοσιεύσω το σχετικό άρθρο για τη συμβολή του φορέα μας στην επιτυχία των αγώνων και φυσικά φωτογραφίες των εθελοντών μας. Δυστυχώς οι τελευταίες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας για την εξαφάνιση των ηλικιακών Εθνικών ομάδων δεν αφήνουν ελπίδες για την επανάληψη παρόμοιων εμπειριών στη χώρα μας. Η απαξίωση, με πρόσχημα την οικονομική δυσπραγία, των Εθνικών ομάδων από τον θεσμό που οφείλει να τις υπηρετεί, την Ο.Χ.Ε., περιλαμβάνει και αυτή προς την εθελοντική προσφορά των δεκάδων φίλων του αθλήματος. Το πνεύμα όμως του εθελοντισμού που ενισχύθηκε τις ημέρες της διοργάνωσης παραμένει ακμαίο παρά την επίθεση που δέχθηκε με τις πρόσφατες ανακοινώσεις.   
     
Ο Άγγελος Μαυρίδης, απλός εθελοντής.
        Ολοκληρώθηκε το 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στη Θεσσαλονίκη (17-30/7/2011) κατά γενική ομολογία, με εξαιρετική επιτυχία. Στην υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών προς τις συμμετέχουσες Εθνικές ομάδες συνετέλεσαν τα μέγιστα οι εθελοντές. Και αυτό σε πείσμα όσων ισχυρίζονται πως η πρόσκληση σε εθελοντική προσφορά αποτελεί «σειρήνα» των κρατούντων για να εξασφαλίσουν δωρεάν εργασία που θα τους προσπορίσει τελικώς επιπλέον έσοδα και φήμη και πως οι εθελοντές είναι οι «νεομάρτυρες» που θυσιάζονται για να στερεωθεί το «ιερατείο» του κάθε αθλήματος. Βρέθηκαν, παρουσιάστηκαν και έμειναν στις επάλξεις της διοργάνωσης μέχρι και τον τελικό της περισσότεροι από διακόσιοι εθελοντές και στελέχη του σπορ. Ελάχιστοι ήταν όσοι δεν ανταποκρίθηκαν στο προσκλητήριο της Ομοσπονδίας, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του δυναμικού του αθλήματος στην πόλη εργάστηκε με ζήλο, συνέπεια και έμπνευση για ένα σημαντικό διάστημα πριν την έναρξη των αγώνων.
Φουλούλης, Δρόσος και Αθανασοπούλου.
        Τα στελέχη του Μακεδόνα Αμπελοκήπων, καθώς και οι μικρότεροι αθλητές μας που θεωρούμε πως είναι «όμοιοι» μέσα στον σύλλογο, βρέθηκαν σε ένα από τα δυσκολότερα μετερίζια του Παγκοσμίου, στο πιο απομακρυσμένο στάδιο των αγώνων, το Δ.Α.Κ. Ευόσμου. Με πρόγραμμα που απαιτούσε την πολύωρη παρουσία των εθελοντών στο γήπεδο (από το μεσημέρι έως το βράδυ) και με την παρουσία ομάδων με ιδιαιτερότητες, καθώς εκπροσωπούσαν τη Χειροσφαίριση από όλες τις ηπείρους, το δυναμικό των εθελοντών υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του γυμναστή Θανάση Καρακεχαγιά, απέδωσε πολύ περισσότερο από τις προσδοκίες της Οργανωτικής Επιτροπής (αν συνυπολογίσει κανείς τη μικρή ηλικία και μηδαμινή εμπειρία των περισσοτέρων από αυτούς).
           Οι αθλητές του Μακεδόνα Αμπελοκήπων και της Νεμέσεως Μενεμένης (των παλαιότερων ομάδων της δυτικής Θεσσαλονίκης και μάλιστα με έδρα το Ε.Α.Κ. Ευόσμου) κατείχαν νευραλγική θέση στις υπηρεσίες του σταδίου. Ο Γιώργος Δρόσος και ο Θάνος Φουλούλης εγκατέστησαν και επέβλεψαν τη λειτουργία των δικτύων του γηπέδου αρχίζοντας την υπηρεσία τους αρκετές μέρες πριν την έναρξη των αγώνων. Ο Παντελής Κεραμίδας, αρχηγός της ομάδας Καλαθοσφαίρισης του Μακεδόνα, έλυσε με τον καλύτερο τρόπο τον γρίφο της θέσης του εκφωνητή των αγώνων ενώ δέχθηκε ακόμη και επαγγελματικές προτάσεις για δημιουργία ραδιοφωνικών σποτ!!! Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, χειροσφαιριστής της Μενεμένης πέρσι και διαιτητής Ποδοσφαίρου Εθνικής κατηγορίας ο ίδιος ανέλαβε την υπηρεσία των διαιτητών με απόλυτη επιτυχία και έμπνευση. Στον χώρο των υπηρεσιών των αθλητών, ο υπεύθυνος γυμναστής Γιάννης Μπαχάς είχε τη χαρά (και την τιμή) εκτός από τους παραπάνω, να έχει συνεργάτες τα στελέχη και τους αθλητές των ομάδων του που διέσχιζαν καθημερινά πολλά χιλιόμετρα και υπηρέτησαν στη θέση τους ατέλειωτες ώρες. Οι αθλήτριες της Νεμέσεως, Βίκυ Σκορδά (συνοδός της ομάδας της Βραζιλίας), η Ερμιόνη Αμπρικίδου , η Νόρα Θεολόγη και οι αθλητές Νικηφόρος Αρχάκης, Φοίβος Μπαχάς (από το Μίνι του Ελλάνιου Διός Καλαμαριάς) και το στέλεχος μας Δημήτρης Σαλονικιός κάλυψαν κάθε ανάγκη των ομάδων όποτε παρουσιάστηκε στο γήπεδο αλλά και συνόδεψαν τις αποστολές στις εκδρομές και στις εκδηλώσεις τους
Θεολόγη, Αμπρικίδου και Αρχάκης.
        Στην άλλη πλευρά της Θεσσαλονίκης, στο Ε.Α.Κ. Μίκρας και στο κλειστό της Πυλαίας (εμείς αρνούμαστε να ονομάζουμε κλειστό του Π.ΑΟ.Κ. ένα γήπεδο που έγινε με χρήματα της Πολιτείας) ο Άγγελος Μαυρίδης,  Πρόεδρος του Μακεδόνα και Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Ε.Σ.Χ.Θ. υπηρέτησε ως εθελοντής στον νευραλγικό τομέα της ασφάλειας, με άψογο τρόπο.
        Ο Σύλλογός μας (και τα δικά μας στελέχη της διοργάνωσης) ευχαριστούν θερμά τους αθλητές και τις αθλήτριες μας που κατέθεσαν την ψυχή τους για την επιτυχία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων και απέδειξαν την διαχρονική δυναμική του πνεύματος του εθελοντισμού στις τάξεις μας και φυσικά στον φίλαθλο κοινό της πόλης μας.      

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Το Beach Handball όπως θα έπρεπε να είναι.


Το εκκλησίασμα του Κθούλου στους Αμμόλοφους
      Κοινή παραδοχή όλων όσων αγαπούν και υπηρετούν το άθλημα είναι πως η σημερινή επίσημη μορφή του, αυτή δηλαδή που διαχειρίζεται η Επιτροπή της Ομοσπονδίας, ελάχιστη σχέση έχει με αυτό και θα έπρεπε να ονομάζεται αντί για “Beach Handball” ίσως “a bit (μια σταλιά) of a handball”. Και ενώ είχαμε χάσει κάθε ελπίδα για ανάκαμψη και επανεμφάνιση του σπορ με τη μορφή και τη φιλοσοφία που του ταιριάζει ήρθε η πρόσκληση της ομάδας Grand Chalet Δράμα 1986” για το Τουρνουά στην παραλία των Αμμόλοφων Καβάλας από τις 19 έως τις 21 Αυγούστου. Διαπιστώσαμε με ενθουσιασμό πως οι διοργανωτές παρείχαν στους αθλητές των συμμετεχόντων ομάδων σημαντική έκπτωση σε ποιοτικό φαγητό και ποτό, χώρο για διαμονή αλλά ακόμη και τις εμφανίσεις των ομάδων!!! Ακόμη, μέσα στις πολλές παροχές προς τους αθλητές περιλαμβάνονταν το πρωϊνό  (καθημερινά) και ένα barbeque party το Σάββατο βράδυ.
Η Σφηκοφωλιά που τσίμπησε το σπορ.
        Νοσταλγήσαμε τις διοργανώσεις στις οποίες συμμετείχαμε στο παρελθόν όπου εμείς ως οικοδεσπότες ή καλεσμένοι άλλων εμπνευσμένων πρωτοπόρων του σπορ (όπως ο Δημήτρης Καρράς) συναγωνιζόμασταν μεταξύ μας ώστε να προσφέρουμε ότι μπορούσαμε στους παίκτες που έρχονταν από όλες τις περιοχές της χώρας. Στα Τουρνουά της Αιδηψού, του Βατοπεδίου, των Ραχών Φθιώτιδας και αλλού πριν ενσκήψει στο σπορ η λαίλαπα των αδηφάγων διαιτητών, κριτών και παρατηρητών. Οι τελευταίοι εξάντλησαν τους χορηγούς (αλλά και τους παίκτες) που προσέβλεπαν στην παρουσία των ομάδων στην περιοχή τους για να αυξήσουν την κίνησή των επιχειρήσεων τους. Απόδειξη της αδιαφορίας της Επιτροπής για όλους μας είναι πως ακόμη και σήμερα, όπου το άθλημα εκπνέει, ανακοινώνει στον Τύπο τους όρους που πρέπει να τηρήσει ο διοργανωτής για να αναλάβει ένα Τουρνουά. Μέσα σε αυτούς η καταβολή οδοιπορικών στους διαιτητές!!! Και το αποτέλεσμα είναι η διοργάνωση μόνο δύο Τουρνουά και μιας τελικής φάσης στην Αττική (!!!) σε μια χώρα με χιλιάδες παραλίες και εκατοντάδες επιχειρήσεις που εκλιπαρούν για την αύξηση της κίνησης στην περιοχή τους. Ευτυχώς, διαπιστώσαμε περιχαρείς πως υπάρχει λύση και το άθλημα επιβιώνει δυνατότερο απαλλαγμένο από τα παράσιτα.
Με τα κορμιά μας κτίσαμε το σπορ.
         Ίσως, να φανεί σε κάποιους αναγνώστες πως η αντιπολιτευτική προς το έργο της Επιτροπής παραπάνω τοποθέτηση μας είναι καταχρηστική και εκμεταλλεύεται το έργο των διοργανωτών του θαυμάσιου Τουρνουά των Αμμόλοφων που είναι αλήθεια πως αδιαφορούν για τις συντριπτικές, υπέρ τους, συγκρίσεις και χαράζουν μόνοι τους το μέλλον του σπορ. Παίρνουμε λοιπόν επάνω μας την ευθύνη των χαρακτηρισμών που αναπόφευκτα αναβλύζουν από μέσα μας καθώς δεν μπορούμε να μην κάνουμε τους συνειρμούς. Ίσως εάν εμφανιζόμασταν στο άθλημα πριν ένα δύο χρόνια και όχι το 1996 στο πραγματικά 1Ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στον Ποταμό Επανωμής να γητευόμασταν από το ύφος των Παρατηρητών και τους φακέλους που κρατούν παραμάσχαλα τα μέλη της Επιτροπής.
Οι Σαμαρείτες ήταν και εκεί.
        Οι διοργανωτές προσπέρασαν με δημιουργικότητα κάθε πιθανό εμπόδιο με την απόλυτη συναίνεση όλων των συμμετεχόντων. Η ύπαρξη Μικτού Ομίλου με Γυναίκες και παιδιά, η άψογη διαιτησία και γραμματεία από έμπειρους παρευρισκόμενους χωρίς διαμαρτυρίες από κανέναν, η συνεχής ιατρική κάλυψη από τους Εθελοντές Σαμαρείτες, η εξυπηρέτηση και η παροχή σε πολύ χαμηλές τιμές φαγητού και ποτών από το προσωπικό του Koo Beach Bar, το οργανωμένο δωρεάν κάμπινγκ και προπαντός το φιλικό κλίμα μεταξύ όλων των συντελεστών του Τουρνουά και η μαγευτική τοποθεσία το καθιστά μακράν το καλύτερο φέτος. Εξάλλου το τίμησαν και οι Πρωταθλητές Summer 2004” , η ιστορική ομάδα του «Ιωνικού Νέας Μαγνησίας», ομάδα από την Αλεξανδρούπολη και φυσικά οι δύο ομάδες που κάνουν αντάρτικο στο έργο της Επιτροπής, η Vamos και ο  Cthulhu.
Διαιτητές και με πιστοποίηση.
         Με τα χρώματα του Κθούλου αγωνίστηκαν εννέα παίκτες στο Τουρνουά, ο Γιάννης Μπαχάς, ο Δημήτρης Σαλονικιός, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο Παντελής Κεραμίδας, ο Γιώργος Δρόσος, ο Φοίβος Μπαχάς, ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο Νικηφόρος Αρχάκης και ο Παντελής Καμιάτσος. Η συγκομιδή μας σε βαθμούς ήταν φτωχή και πιστή σε μια παράδοση που μας θέλει, όπως γράφει και ο δημιουργός του Κθούλου, ο Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκαρφτ , ο αποκρουστικός Θεός να κοιμάται αιώνια στην βυθισμένη Ρ’λυε μέχρι τα άστρα να είναι στη σωστή θέση. Έτσι και εμείς μείναμε καταποντισμένοι στην 11η θέση αφού κάναμε μόλις μία νίκη και τρεις ήττες. Μείναμε όμως ικανοποιημένοι καθώς διεκδικήσαμε όλα τα παιχνίδια. Στον πρώτο αγώνα την Παρασκευή με την Grand Chalet Δράμα 1986” ηττηθήκαμε στους αιφνιδιασμούς, σκορ 2-1. Το Σάββατο δώσαμε τρεις αγώνες, το πρωϊ με τη «Σελεσάο» όπου χάσαμε με 2-0, το μεσημέρι με την «Ξάνθη» (πάλι χάσαμε με 2-0) και το βράδυ (με το μυαλό στο μπάρμπεκιου) με τους «Αδιάβροχους» όπου τους καταβρέξαμε με 2-0. Τελικός απολογισμός 3 σετ υπέρ και 6 κατά. Αποκάλυψη της ομάδας ήταν ο ναυαγωσώστης Παντελής Καμιάτσος που μας ανέσυρε από τον βυθό της διοργάνωσης πριν πιάσουμε πάτο και έμαθε όλα τα μυστικά του σπορ στα τάϊμ-άουτ και στα ημίχρονα των σετ. Κοντά σε αυτόν είδαμε τον Παντελή Κεραμίδα σε έναν νέο ρόλο, αυτό του τερματοφύλακα όπου μας συγκλόνισε και τέλος ο ακαταπόνητος Γιώργος Δρόσος που από τη θέση της «φανέλας» βομβάρδισε τις αντίπαλες εστίες με δεκάδες γκολ.
Ο οικοδεσπότης του Μέγαρου.
       Αν και είχαμε τη δυνατότητα να μείνουμε στο άριστα οργανωμένο κάμπινγκ του μπαρ ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση του Δημήτρη Παπαδόπουλου που μας φιλοξένησε στην έπαυλη που νοικιάζει στο παραθαλάσσιο χωριό Παλιό για τους ναυαγωσώστες του. Τον ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά για την βοήθεια προς την ομάδα. Ο Μέγας Κθούλου θα τον ανταμείψει όταν έρθει η ώρα της παντοδυναμίας του. Όταν βεβαίως η συναστρία θα είναι ευνοϊκή. 

Γράφει ο Έκτωρ Παρο-τρύνει (που μου μοιάζει)

Τελείως απαισιόδοξο, ούτε εγώ πιστεύω ότι είναι τόσο άσχημα τα πράγματα

Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ BEACH HANDBALL ΤΟ 1996

Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ BEACH HANDBALL ΤΟ 1996
«Μακεδών» : Αποστόλογλου Χρήστος, Τσαβδαρίδης Δημήτρης, Σάντης Ηλίας, Μαυρίδης Άγγελος, Ρουμελιώτης Χρήστος, Μπαχάς Ιωάννης, Αποστόλογλου Στράτος, Σαρουγιαννίδης Θεόδωρος και Σαλονικιός Δημήτρης.

Μάλλιασε η γλώσσα του Μπαχά να τα λέει.

Είκοσι διαιτητές (!!!) την ίδια ώρα που οι ομάδες χρησιμοποιούσαν λουόμενους (Ολυμπιακός Κερατσινίου) ή έκαναν επίταξη το σαρκίο του ίδιου του Τζουβάρα (εμείς).

Ο Κθούλου ευχαριστήθηκε το Τουρνουά της Καβάλας

Ο Κθούλου ευχαριστήθηκε το Τουρνουά της Καβάλας
Σε όποιον αρέσουμε για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε

Ο Κθούλου κάνει διακοπές

Ο Κθούλου κάνει διακοπές
Πολλή ξαπλώστρα και λίγο αγώνας για τον Κθούλου