Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΣΥΝΤΑΓΗ 4η: ΜΕΓΑΛΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΤΟ "BIG MAN"

Φαρμάκ(ι)α

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΝΟ (ή ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ)

Συνταγογραφεί ο Γιάννης Μπαχάς

Τα συνταγογραφημένα κείμενα να λαμβάνονται μια φορά την εβδομάδα. Προηγούμενη εμπειρία δείχνει πως έχουν σημαντικές παρενέργειες στα πρόσωπα που αναφέρονται σε αυτά ενώ ο γράφων πάσχει από Μιθριδατισμό και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας καθώς έχει δοκιμάσει όλα τα δηλητήρια των παραγόντων που σέρνονται στο άθλημα..


Μερικές παρατηρήσεις για το «μεγαλύτερο» Πρωτάθλημα της Ένωσης.

    Μέσα στον Μάρτιο τέλειωσε το μικρότερο Τοπικό Πρωτάθλημα Ανδρών των τελευταίων ετών με τη μεγαλύτερη όμως διάρκεια !!! Με μόλις πέντε ομάδες και συνολικά είκοσι αγώνες η Επιτροπή Πρωταθλήματος διοργάνωσε ένα πρωτάθλημα που διήρκεσε τέσσερεις μήνες, 16 ολόκληρες εβδομάδες !!! Μας φέρνει στη μνήμη μια εφεύρεση που έκανε θραύση στην δεκαετία του ’80 καθώς διατείνονταν ότι επιτύγχανε την αύξηση του μήκους του ανδρικού μορίου. Λεγόταν δε «Μπιγκ Μαν» (Big Man). Τις υπηρεσίες ενός τέτοιου μηχανήματος χρησιμοποίησε η Επιτροπή της Ε.Σ.Χ.Θ. για να μεγαλώσει «τοπικά» το Πρωτάθλημα των Ανδρών. Όμως, (όπως και για το πραγματικό μηχάνημα) κανένας δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ισχύ της στύσης και καθώς όπως λένε «τι να το κάνεις το μεγάλο όργανο (το πρωτάθλημα στην περίπτωση μας) εάν δεν σου σηκώνεται;» έτσι και για τη διοργάνωση η χαλαρότητα που επήλθε από τα μεγάλα κενά ανάμεσα στις αγωνιστικές έγινε μόνιμη και ανίατη, καθώς οι ομάδες δεν τα χρησιμοποίησαν για να τονώσουν τον ανδρισμό τους, δηλαδή να κάνουν προπονήσεις και φιλικούς αγώνες. Με ποιους άλλωστε και σε ποια γήπεδα; Το «μεγάλο» Πρωτάθλημα με τον τρόπο που επιτεύχθηκε έδωσε μια ευλογοφανή πρόφαση για αυτοϊκανοποίηση των στελεχών της Ένωσης όπως άλλωστε πρόσφερε και το αληθινό μηχάνημα.

Η "Νέμεσις" Μενεμένης αισθάνθηκε πως τέλειωσε πριν αρχίσει καν. 
    Πέρα τώρα από τις παρομοιώσεις και τις μεταφορές, που ομολογώ πως διασκεδάζω αφάνταστα κατά τη συγγραφή του ημερολογίου μου, η εικόνα του Τοπικού Πρωταθλήματος υπήρξε τραγική. Μόλις πέντε ομάδες με την τελευταία να έχει συσταθεί (ο «Ζευς» Καλαμαριάς) πριν τρία χρόνια και όλες με χαμηλό αγωνιστικό επίπεδο και παντελώς ανέτοιμες να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της μεγαλύτερης κατηγορίας, αν βέβαια καταφέρουν να ξεφύγουν από τον ιστό των αλλεπάλληλων αγώνων κατάταξης με τους πιο δυνατούς αντιπάλους τους των γειτονικών Ενώσεων, όπως ο «Μίλων» Γιαννιτσών, ο «Κένταυρος» Αγριάς Βόλου, η Γ.Ε. Φλώρινας και οι «Κύκλωπες» Αλεξανδρούπολης. Ας μην απογοητευόμαστε όμως αφού το ξεκαθάρισμα των Εθνικών κατηγοριών πέρσι για να υλοποιηθεί η αναδιάρθρωση δημιούργησε και στις άλλες Ενώσεις αντίστοιχα αδύναμα τοπικά πρωταθλήματα και διοργανώσεις- παρωδία των δύο και τριών ομάδων. Η ίδια γενοκτονία θα γίνει και φέτος στη Β’ Εθνική Γυναικών για να αποτελειώσει και αυτό το δύσμοιρο πρωτάθλημα..

Οι "Πρωτοπόροι" φέτος πρωτοπόρησαν και σε άλλους τομείς... 
   Και καθώς δεν βρίσκουμε παρά τις παλιές συνθέσεις των Επιτροπών στην επίσημη ιστοσελίδα της Αρτέμιδος (ακόμη μία απόδειξη πως δεν άλλαξαν καθόλου τα πράγματα) εμείς θα πρέπει να αποδώσουμε τις ευθύνες για τις αδικαιολόγητες παύσεις και διακοπές του Πρωταθλήματος, αλλά και άλλες αλλοπρόσαλλες και γελοίες αποφάσεις της Ε.Σ.Χ.Θ. (όπως η τιμωρία αθλητών με αναστολή!!!) σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. της. Για την τελευταία απόφαση μάλλον φταίει η γειτνίαση των γραφείων της Ένωσης με τη Σχολή Δικαστών που τους ενέπνευσε κάτι τέτοιο. όσο για το Πρωτάθλημα εμπνευστές της μεγέθυνσης ήταν όπως όλα δείχνουν ο Πρόεδρος της Γρηγόρης Πετρίδης και ο δικός μας Άγγελος Μαυρίδης (που αναπληρώνει την Γενικό Γραμματέα, Άρτεμις Καραμανλή άρα και αυτή) και όλοι οι υπόλοιποι στο βαθμό που πατάνε ή όχι το πόδι τους στις συνεδριάσεις. Ο Θόδωρος Παπουτσίδης δεν είναι άμοιρος ευθυνών επειδή αγνοείται από τις εκλογές και έκτοτε. Και έτσι «ράβε ξήλωνε δουλειά να μην σου λείπει» η λήξη του Πρωταθλήματος έφθασε στις γιορτές του Πάσχα και κοντά στην υποσχεθείσα έναρξη του αναβιώσαντος θεσμού του Κυπέλλου και φυσικά στα μπαράζ ανόδου. Οι ομάδες έφθασαν έτσι διψασμένες και πανέτοιμες για διάκριση (μάλλον αφυδατωμένες από φιλοδοξίες και διάθεση).

Ο "Ζευς" Καλαμαριάς ήταν ο όρθιος μεσαίος δάκτυλος της φετινής μούντζας του Πρωταθλήματος.
    Τέλος, όπως κατάλαβα όλα αυτά τα χρόνια εγώ και οι συνεργάτες μου έχουμε ένα ακόμη εξαιρετικό πλεονέκτημα έναντι όλων των ταγών του αθλήματος στην πόλη. Ξέρουμε τι γίνεται και στις άλλες αθλοπαιδιές και η εμπειρία που μεταφέρουμε στις δημόσιες τοποθετήσεις μας και στα γραπτά μας όπως και οι συγκρίσεις που κάνουμε τους ενοχλεί τα μάλα. Πώς να μην καταγγείλουμε την ανοργανωσιά και την ανευθυνότητα που παρουσιάζει η Ένωση σε όλες τις διοργανώσεις της συγκρινόμενη με τη διαχείριση του τεράστιου αριθμού των αγώνων όλων των κατηγοριών από την Ένωση του Βόλλεϋ (Ε.ΠΕ.Σ.Θ.) και του Μπάσκετ (Ε.ΚΑ.Σ.Θ.); Αντιθέτως, το πρόγραμμα αγώνων της Ε.Σ.Χ.Θ. έφθανε εφέτος στα σωματεία την Πέμπτη , δύο μέρες πριν την αγωνιστική, ενώ για καλό και για κακό είχε δοθεί και απαγορευτικό κοινοποίησης του στα σωματεία στην υπάλληλο της Ένωσης προκειμένου να αποφευχθούν αναβολές και πιέσεις. Με το γνωστό αλλοπρόσαλλο ύφος του αναφέρεται στις αυθαίρετες αλλαγές του προγράμματος της Ένωσης στο κείμενο του και ο Αρχηγός του «Απόλλωνα» Σταυρούπολης, ο οποίος θα συνδιοργανώσει βεβαίως σύντομα μαζί της και το Α’ Ανεπίσημο……., τι να μιλάμε όμως τώρα για ανεπίσημα Τουρνουά Βετεράνων όταν επισήμως η Επι(ν)τροπή Πρωταθλήματος είναι ανίκανη να διοργανώσει ένα Κύπελο για τις ομάδες της.
Η "Νίκη" Ευκαρπίας είχε μόνο το όνομα και όχι τη χάρη.  
    Μείνετε συντονισμένοι για να διαβάσετε αύριο (ή μεθαύριο) το επίσημο φυλλάδιο με το πρόγραμμα του φετινού Τοπικού Πρωταθλήματος Ανδρών με το όνομα «Η Όπερα της Πεντάρας» (τόσες ήταν οι ομάδες γαρ). Ποιοι υποδύθηκαν τους διάφορους ρόλους, ποιοι ήταν στα παρασκήνια, στον φωτισμό, στα κουστούμια, στο μακιγιάζ, αλλά και τον σκοτεινό ρόλο που υποδύθηκα εγώ (κατά τους παράγοντες των «Πρωτοπόρων»).
Ο Μαρίνος Γεωργιάδης και ο Λευθέρης Παπούλιας επενδύσαν στις σχέσεις τους αφού δεν είχαν αγώνες. Μπορεί και να αποκτήσουν και παιδιά πριν παίξουν Κύπελο ξανά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:


Γράφει ο Έκτωρ Παρο-τρύνει (που μου μοιάζει)

Τελείως απαισιόδοξο, ούτε εγώ πιστεύω ότι είναι τόσο άσχημα τα πράγματα

Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ BEACH HANDBALL ΤΟ 1996

Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ BEACH HANDBALL ΤΟ 1996
«Μακεδών» : Αποστόλογλου Χρήστος, Τσαβδαρίδης Δημήτρης, Σάντης Ηλίας, Μαυρίδης Άγγελος, Ρουμελιώτης Χρήστος, Μπαχάς Ιωάννης, Αποστόλογλου Στράτος, Σαρουγιαννίδης Θεόδωρος και Σαλονικιός Δημήτρης.

Μάλλιασε η γλώσσα του Μπαχά να τα λέει.

Είκοσι διαιτητές (!!!) την ίδια ώρα που οι ομάδες χρησιμοποιούσαν λουόμενους (Ολυμπιακός Κερατσινίου) ή έκαναν επίταξη το σαρκίο του ίδιου του Τζουβάρα (εμείς).

Ο Κθούλου ευχαριστήθηκε το Τουρνουά της Καβάλας

Ο Κθούλου ευχαριστήθηκε το Τουρνουά της Καβάλας
Σε όποιον αρέσουμε για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε

Ο Κθούλου κάνει διακοπές

Ο Κθούλου κάνει διακοπές
Πολλή ξαπλώστρα και λίγο αγώνας για τον Κθούλου